Dark Mode Light Mode

Αγιασμός για τον Αιμοδοτικό, Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Κεραμωτής «Ο Νέστος»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2024, το απόγευμα, στην έδρα του Συλλόγου, στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο, η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη των δραστηριοτήτων της χρονικής περιόδου 2024-2025.

Ο εφημέριος Κεραμωτής πατέρας Ευστράτιος Δανιηλίδης ευχήθηκε στα μέλη του Συλλόγου να έχουν μια δημιουργική χρονιά και ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου Μένανδρου Μαρινάκη, που υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του προσκυνήματος στην Σηλύβρια (Αλησμόνητες Πατρίδες Ανατολικής Θράκης), το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Νοεμβρίου 2024, ώστε να δοθεί το “παρών” στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη γενέθλια πόλη του. Ως γνωστόν ο Άγιος Νεκτάριος γεννήθηκε στην Σηλύβρια και μέχρι πρότινος ορθωνόταν κοντά στο Νέο Επισκοπείο η πατρική του κατοικία.

Ο Σύλλογός μας έχει πρόσκληση από τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ.κ. Μάξιμο για την συγκεκριμένη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος.

Η συμμετοχή του Σεβασμιότατου Σηλυβρίας κ.κ. Μαξίμου στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα “100 χρόνια ΚΕΡΑΜΩΤΗ”, στις 2,3 και 4 Αυγούστου 2024, λάμπρυνε τις όλες εκδηλώσεις και αναβάθμισε το επίπεδο της διοργάνωσης. Οφείλουμε, λοιπόν να ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή του. Υπογραμμίζουμε πως ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων από την Σηλύβρια, το 1922, εγκαταστάθηκε τελικά στην Καβάλα …

Συντονιστής για το ταξίδι του προσκυνήματος είναι ο Γραμματέας του Συλλόγου Διαμαντής Κοντοζάκης (Αριθ. τηλ.: 6978866819). Ακολούθως, ο Ταμίας του Συλλόγου Αλκιβιάδης Θωμαΐδης παρουσίασε τον Πίνακα δραστηριοτήτων του Συλλόγου σύμφωνα με το Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα, που συντάχθηκε και έχει αναρτηθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου 2024 (Αριθ. τηλ.: 6937479943).

ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ Κ’ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ‘’ Ο ΝΕΣΤΟΣ’’

Προηγούμενο άρθρο

Νέα Στρατηγική Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΑΜΘ: Με το βλέμμα στην Ευρώπη (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Ευστρατία Χριστοδούλου: Όλοι όσοι ψήφισαν να προσέλθουν και στην επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής