Dark Mode Light Mode
Με σφυρί και αμόνι
Αγιασμός και τελετή ονοματοδοσίας Κλειστού Γυμναστηρίου Αμυγδαλεώνα σε «Θεόδωρος Τσαχαλίδης»
Προτάσεις δώρων για τους συναδέλφους σας

Αγιασμός και τελετή ονοματοδοσίας Κλειστού Γυμναστηρίου Αμυγδαλεώνα σε «Θεόδωρος Τσαχαλίδης»

Τελετή ονοματοδοσίας Κλειστού Γυμναστηρίου Αμυγδαλεώνα σε “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΑΧΑΛΙΔΗΣ” Αγιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο Βράβευση των Κορασίδων της Ακαδημίας “ΣΑΡΙΣΑ” και του πρώην Προέδρου του ΑΟΑ, Γιάννη Παναγιωτίδη


Σε κλίμα συγκίνησης και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2024 η τελετή ονοματοδοσίας του κλειστού γυμναστηρίου Αμυγδαλεώνα σε “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΑΧΑΛΙΔΗΣ”, παρουσία των συγγενών του εκλιπόντος Προέδρου του ΑΟΑ, Θεόδωρου Τσαχαλίδη, του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, των Αντιδημάρχων Αθλητισμού, Κώστα Χατζηαναστασίου, Παιδείας, Απόστολου Μουμτσάκη, Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, Όμηρου Κυριακίδη, Τεχνικών Έργων, Αλέξη Γούλα, του Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ ΘΕ. Καβάλας, Αρχέλαου Γρανά, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, παραγόντων της Πετοσφαίρισης, αθλητριών και αθλητών της Ακαδημίας “ΣΑΡΙΣΑ” και της ομάδας μπάσκετ “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” και πλήθους κόσμου.

Προηγήθηκε ο αγιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου από τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο και η ξενάγηση όλων των προσκεκλημένων της χθεσινής τελετής στο εν λόγω κλειστό γυμναστήριο, μετά την ενεργειακή αναβάθμιση και την πλήρη ανακαίνιση των αποδυτηρίων και των χώρων υποδοχής του.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον πρώην Πρόεδρο του ΑΟΑ, Γιάννη Παναγιωτίδη, και τη βράβευση στην ομάδα βόλεϊ των Κορασίδων της Ακαδημίας “ΣΑΡΙΣΑ”, η οποία κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας.

Ομιλίες

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του στην τελετή ονοματοδοσίας, σημείωσε πως “ο αείμνηστος, Θόδωρος Τσαχαλίδης ήταν ένας άνθρωπος της προσφοράς και κατάφερε, με τον αγώνα και τις θυσίες του, να δημιουργήσει έναν αθλητικό χώρο πρότυπο τόσο για τον Αμυγδαλεώνα, όσο και για ολόκληρη τη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Η διαδρομή του” υπογράμμισε ο κ. Μουριάδης “θα λειτουργεί πάντα ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας”. Τέλος, αφού ευχαρίστησε την επερχόμενη διοίκηση του ΑΟΑ και τον νέο Πρόεδρο του Ομίλου για τη συνεργασία που είχαν την περίοδο εκτέλεσης των εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο, σημείωσε πως αισθάνεται δικαιωμένος, διότι παραδίδει στην τοπική κοινωνία μία σύγχρονη αθλητική υποδομή, ικανή να καλύψει τις ανάγκες της αθλούμενης νεολαίας του Δήμου Καβάλας.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρέμβαση του Θόδωρου Τσαχαλίδη, εγγονού του αείμνηστου Προέδρου, ο οποίος διάβασε την ομιλία που είχε ετοιμάσει, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να εκφωνήσει ο παππούς του, προκειμένου να ευχαριστήσει ονομαστικά όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του την περίοδο κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου, στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Χαιρετισμοί

Κατά τη διάρκεια της τελετής απεύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ο νέος Πρόεδρος του ΑΟΑ, Λάζαρος Κωνσταντινίδης και ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του εκλιπόντος, Θανάσης Μικρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του αείμνηστου, Θόδωρου Τσαχαλίδη, και στο συνολικό του αποτύπωμα στην κοινωνία του Αμυγδαλεώνα.

πηγή: Δήμος Καβάλας 

Προηγούμενο άρθρο

Με σφυρί και αμόνι

Επόμενο άρθρο

Προτάσεις δώρων για τους συναδέλφους σας