Dark Mode Light Mode

Αιμιλία Κακαβάνη: Μεταρρυθμιστής ο Ανδρέας Λοβέρδος!

Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου «Δημοκράτες».

Έχει αναμνήσεις από την Καβάλα αφού έζησε για λίγο στην πόλη μας λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του πατέρα της (στρατιωτικός). Προέρχεται από μια οικογένεια που έχει σχέση με τα κοινά, τις εκλογές τα κόμματα. Η κ. Κακαβάνη μίλησε πρόσφατα στο Ράδιο Πρωνή.

Η συνέντευξη

Ερ: Θα προλάβετε να έρθετε στην Καβάλα;

Απ: Η Καβάλα είναι μια αγαπημένη μου πόλη. Έχω έρθει πολλές φορές εκεί. Είναι μια πόλη που οικογενειακώς αγαπάμε πάρα πολύ και είναι στην καρδιά μας. Είμαι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το κόμμα των «Δημοκρατών» του Ανδρέα Λοβέρδου. Είμαστε προς το παρόν εξωκοινοβουλευτικό κόμμα. Βέβαια πάμε με πάρα πολύ πίστη σε αυτό που κάνουμε. Πιστεύουμε ότι ο κεντρώος χώρος στην Ελλάδα δεν εκπροσωπείται αυτήν τη στιγμή. Οι δημοσκοπήσεις πάνε πολύ καλά για μας. Ο στόχος μας είναι να είμαστε το πρώτο κόμμα απ’ όλα αυτά τα μικρά κόμματα.

Ερ: Έχετε εμπειρία ή για πρώτη φορά μπαίνετε στα … βαθιά;

Απ: Εγώ προσωπικά δεν έχω πολιτική εμπειρία. Πάντα ήμουν μέσα στα κοινά. Εστιάζω στην εκπαίδευση, την υγεία, την καινοτομία και την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας. Θα εργαστώ για μια ισχυρή θέση της χώρας μας στην Ενωμένη Ευρώπη. Η αδελφή μου ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2007 και ο αδελφός μου έχει υπάρξει γραμματέας ενός βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια. Γενικά είμαστε μια οικογένεια η οποία ασχολείται με τα κοινά.

Ερ: Πως τα βλέπετε τα πράγματα;

Απ: Γενικότερα σαν κόμμα δεν θέλουμε να είμαστε επαγγελματίες αρνητές. Θέλουμε να λέμε που υπάρχει το καλό και σε ποια πράγματα χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Σε ποια πράγματα έχουν γίνει λάθη. Αυτήν τη στιγμή βλέπουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ακρίβεια, υπάρχουν κοινωνικές εντάσεις. Γιορτάζαμε πρόσφατα τη μέρα της οικογένειας και υπήρχε μια ακόμη γυναικοκτονία. Ένας στους δυο Έλληνες δυσκολεύεται καθημερινά να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές πολιτικές, χρειαζόμαστε πολιτικές που θα στηρίζονται στη διαφάνεια και στην υπευθυνότητα για να προχωρήσουμε μπροστά. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ουσιαστική αντιπολίτευση και μια αποτελεσματική πολιτική η οποία θα βελτιώνει τη ζωή των πολιτών. Είμαστε καινούργιο κόμμα. Η πολιτική του κέντρου την οποία αντιπροσωπεύουμε έχει πετύχει μεγάλα πράγματα για την Ελλάδα.  Σίγουρα μπορούμε να το ξανακάνουμε.

Ερ: Η προσπάθεια είναι διπλή για ένα καινούργιο κόμμα, στις πρώτες εκλογές που λαμβάνει μέρος.

Απ: Είναι διπλή προσπάθεια. Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο. Ο πρόεδρος μας, όλοι μας που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο, όλη η ομάδα, έχουμε πάρα πολύ όρεξη για δουλειά. Πιστεύουμε όλοι μας το καλύτερο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος γενικότερα είναι ένας πολιτικός που προωθεί την ενότητα και την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα και στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα έχει υπάρξει ένας μεταρρυθμιστής στο παρελθόν.

Βιογραφικό της Αιμιλίας Κακαβάνη:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Οι γονείς της είναι καθηγητές με πλούσια εργασιακή και κοινωνική δράση. Μεγάλωσε στο Αίγιο Αχαΐας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές και επιμορφώσεις σε Αγγλία, Γαλλία και Ελβετία. Έχοντας πάνω από 25 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς σε διάφορους τομείς, όπως οικονομικά, μάρκετινγκ, ναυτιλία, και ξενοδοχειακό κλάδο, έχει αναπτύξει ισχυρές οργανωτικές δεξιότητες, στρατηγική σκέψη και κατανόηση των παγκόσμιων οικονομικών θεμάτων.

Είναι πιστοποιημένη life coach. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Εστιάζει στην εκπαίδευση, την υγεία, την καινοτομία και την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας και θα εργαστεί για μια ισχυρή θέση της χώρας μας στην Ενωμένη Ευρώπη.

Προηγούμενο άρθρο

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 ακόμη μήνες σε δημοτικές κοινότητες της Θάσου

Επόμενο άρθρο

Ήρθε ο Κ. Κυρανάκης, αύριο ο Χ. Σταϊκούρας