Dark Mode Light Mode

Airsea show 2013: Άρεσε στους καβαλιώτες

Με αξιοπρόσεκτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου, το αεροπορικό και θαλάσσιο σόου της Καβάλας. Όπως εξ αρχής είχαν προβλέψει οι διοργανωτές, το φετινό σόου είχε την μεγαλύτερη επιτυχία, από τα δύο προηγούμενα. Ήταν ένα σόου όνομα και πράγμα, καλά συντονισμένο, χωρίς κενά, χωρίς καμιά ταλαιπωρία των θεατών, οι οποίοι παρακολουθώντας τις επιδείξεις περνούσαν από τη μία ευχάριστη έκπληξη στην επόμενη. Μία πρώτη γεύση του τι επρόκειτο να γίνει πήραν οι καβαλιώτες από τη δοκιμή την Παρασκευή το απόγευμα. Το Σάββατο τα πράγματα ήταν ακόμη καλύτερα, το δε πρόγραμμα πιο πλούσιο.

Αρχή έκαναν τα μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα. Ένα από αυτά έκανε ανώμαλη προσγείωση στην περιοχή μπροστά από το τελωνείο, ο χειριστής μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, όπου αποχώρησε μετά από λίγη ώρα.

Οι θεατές του σόου σε διάφορα σημεία της πόλης, κυρίως το κεντρικό λιμάνι, από το πάρκο Φαλήρου έως την αίθουσα επιβατών, φωτογράφιζαν, βιντεοσκοπούσαν, είχαν συνεχώς το κεφάλι τους ψηλά. Οι εκφωνητές έδιναν χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό με σωστή περιγραφή, που «παντρεύτηκε» άριστα με αυτό που διεξάγονταν στους αιθέρες.

Το F16 έκλεψε πάλι την παράσταση, με τους ελιγμούς του και τις ικανότητες του χειριστή, αν και όπως την Παρασκευή, έτσι και το Σάββατο, υπήρξαν διαμαρτυρίες συμπολιτών για το δυνατό θόρυβο που προκαλούσε.

Το Σάββατο οι Ρουμάνοι αλεξιπτωτιστές έπεσαν χωρίς κανένα ατύχημα, χωρίς κανένα απρόοπτο, στην οδό Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Το σωστό που πέτυχαν φέτος οι διοργανωτές του σόου, ήταν το ότι δεν υπήρχαν κενά, ανάμεσα σε κάθε ένα γεγονός. Μόλις τέλειωνε η διέλευση του ενός αεροπλάνου ή ελικοπτέρου, αμέσως ακολουθούσε το επόμενο.

Χειροκροτήθηκαν όλοι, όπως και ο Τούρκος πιλότος, όπως και οι Ρουμάνοι και οι Ιταλοί.

Οι διοργανωτές δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους, από την επιτυχία του εγχειρήματος, δηλώνοντας αποφασισμένοι του χρόνου, το αεροπορικό σόου να είναι ακόμη καλύτερο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Η ΕΑΚΠ και το πλωτό που ζητά ο ΟΛΚ

Επόμενο άρθρο

Ναυάγιο με τους Κυπρίους - Κάθε μέρα που περνάει πιο δύσκολη