Dark Mode Light Mode

Αισιόδοξο ξεκίνημα για το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

Από χθες Παρασκευή 1η Οκτωβρίου ξεκίνησε η εκπαιδευτική δραστηριότητα και διαδικασία, ξεκίνησαν τα μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Η νέα χρονιά φαίνεται να είναι καλύτερη σε σχέση με την περσινή παρά το γεγονός ότι τα μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας συνεχίζονται.

Οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου προσλήφθηκαν στην ώρα τους και οι εγγραφές παρουσιάζουν καλύτερη εξέλιξη σε σχέση με πέρσι. Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου εκπαιδευτικού έτους δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου (φωτογραφία). Μίλησαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κοσμάς Χαρπαντίδης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φώτης Κουτσοθόδωρος. Και οι δύο εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι σιγά-σιγά το Δημοτικό Ωδείο θα επανέλθει εκεί που ήταν πριν την Άνοιξη του 2020, όταν πρωτοεφαρμόστηκαν τα μέτρα της πανδημιας.

Τα οποία φυσικά και επηρέασαν και το Δημοτικό Ωδείο. Οι δύο άνδρες μίλησαν στους δημοσιογράφους για τις συνθήκες μέσω των οποίων ξεκινά η νέα χρονιά, για τους μαθητές και τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου υπενθυμίζοντας τη λαμπρή πορεία του τοπικού φορέα και την επιτυχία όχι μόνο των καθηγητών του αλλά και πολλών παλαιότερων μαθητών του. Ειδική αναφορά έγινε στα οικονομικά του Δημοτικού Ωδείου που όπως ειπώθηκε βελτιώθηκαν χάρη στη βούληση του Δημάρχου Θεοδώρου Μουριάδη και τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κοσμάς Χαρπαντίδης ευχαρίστησε και το Δήμαρχο που πάντα όπως είπε έχει σε προτεραιότητα τα θέματα του Δημοτικού Ωδείου αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο που αποφασίζει πάντα υποστηρίζοντας τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου.

Ο Κοσμάς Χαρπαντίδης που μίλησε πρώτος στη συνέντευξη τύπου είπε:

«Εύχομαι να έχουμε μία καλή εκπαιδευτική χρονιά. Διαπιστώνουμε ότι υποχωρεί στον κόσμο ο φόβος του κορωνοϊού και έτσι και το Δημοτικό Ωδείο πάει καλύτερα. Ο κόσμος μας ενθαρρυντικά επιστρέφει. Οι εγγραφές είναι καλύτερες σε σχέση με πέρσι αλλά ακόμη δεν φτάσαμε το επίπεδο εγγράφων και μαθητών προ της πανδημίας. Στη διάρκεια των μαθημάτων θα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα, όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Που άλλωστε ισχύουν στην εκπαίδευση γενικότερα. Οι καθηγητές μας είναι σε μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει πρόσφατα. Ακόμα και για οικογένειες οικονομικά αδύναμες το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας έχει τα κίνητρα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών τους. Σας θυμίζω ότι δίδονται ακόμη και υποτροφίες. Στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Βορείου Ελλάδος διδάσκονται 18 όργανα, γεγονός μοναδικό.

Οι καθηγητές μας είναι έμπειροι, με επιτυχίες ακόμα και διεθνείς διακρίσεις ενώ υπάρχει για νέους ανθρώπους – μαθητές ακόμη και του Δημοτικού Σχολείου και η δυνατότητα να ενταχθούν στη Φιλαρμονική του Δήμου. Τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο ξεκινούν σήμερα (χθες) 1η Οκτωβρίου».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Φώτης Κουτσοθόδωρος επανέλαβε ότι το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. «Φυσικά έχουμε και προβλήματα. Που αντιμετωπίζουμε» είπε ο κ. Κουτσοθόδωρος. Δήλωσε ότι την προηγούμενη διετία η καινούργια διοίκηση προσπάθησε να πετύχει την εξυγίανση στον οικονομικό τομέα αλλά και από πλευράς νοοτροπίας.

Δεδομένης της πανδημίας- είπε ο κ. Κουτσοθόδωρος- είμαστε σε πολύ καλό σημείο.

Προηγούμενο άρθρο

Μια σημαντική έκθεση για την επανάσταση του 1821 στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Εμβολιασμοί 3ης δόσης άρχισαν ήδη στο Νοσοκομείο Καβάλας