Dark Mode Light Mode

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της ΝΔ στις Ευρωεκλογές

Πέραν όλων των άλλων ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης μετέχει και στην καθημερινή –σχεδόν- προεκλογική δραστηριότητα.

Συναντά πολίτες και φορείς. Αυτή η διαρκής κίνηση του εντός και εκτός Καβάλας δίνει στο βουλευτή στοιχεία και εκτιμήσεις. Μπορεί να προβλέψει το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Πασχαλίδης είναι αισιόδοξος για τη ΝΔ.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως βλέπετε τα προεκλογικά; Θα πάει ο κόσμος να ψηφίσει; Θα δείξει εμπιστοσύνη στη ΝΔ; Τι αισθάνεστε;

Απ: Σίγουρα στην αρχή της προεκλογικής συζήτησης υπήρχε αδιαφορία. Τώρα πιστεύω ότι ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει. Εάν συμμετέχουμε στις Ευρωεκλογές δείχνουμε όχι μόνο την υποστήριξη στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την  προσήλωση μας να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέλλον, που θα είναι ευνοϊκό για όλους μας. Ο κόσμος δείχνει ένα ενδιαφέρον έτσι ώστε να συμμετέχει στις Ευρωεκλογές. Ακούει και βλέπει τους υποψήφιους.

Ερ: Η συζήτηση όμως δεν γίνεται για τα Ευρωπαϊκά, η συζήτηση γίνεται λες και είναι Εθνικές εκλογές.

Απ: Αυτό είναι και το παράπονο των υποψηφίων Ευρωβουλευτών. Δηλαδή ότι και οι ίδιοι θέλουν να μιλήσουν για τις Ευρωεκλογές και τους στόχους τους αλλά περισσότερο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται για τα προβλήματα που έχουμε εδώ.

Ερ: Επιβεβαιώνεται το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ; Τι βλέπετε εσείς που κυκλοφορείτε έξω;

Απ: Ναι, σίγουρα υπάρχει μεγάλο προβάδισμα για τη ΝΔ. Υπάρχει και διαφορά. Οι στόχοι της κυβέρνησης είναι να είμαστε στα αποτελέσματα που είχαμε τις περασμένες Ευρωεκλογές και αν είναι δυνατό να πάμε παραπάνω. Οι στόχοι των άλλων κομμάτων είναι ποιο θα είναι δεύτερο ή τρίτο κόμμα. Δε θα έχει φθορά η ΝΔ, πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά.

Ερ: Περιοδεύσατε με ένα κλιμάκιο του κόμματος στη Δράμα και δεν πήγατε μόνο στο Νοσοκομείο αλλά και στα Κέντρα Υγείας του Ν. Δράμας. Είναι ίδια τα προβλήματα στο Νομό Δράμας με αυτά που έχει το ΕΣΥ στο Νομό Καβάλας;

Απ: Πήγαμε στο Νοσοκομείο Δράμας, είχαμε σύσκεψη με τον Ιατρικό Σύλλογο, με τους καρκινοπαθείς, πήγαμε στα Κέντρα Υγείας στην Προσοτσάνη, στο Νευροκόπι, στο Παρανέστι. Φυσικά και είναι ίδια τα προβλήματα και στους δυο νομούς. Έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα εξ αιτίας του ότι δεν έχουν παθολόγους στο νοσοκομείο τους. Ο ίδιος ο Υπουργός είπε ότι αν βρεθεί παθολόγος για το Νοσοκομείο Δράμας, θα αμείβεται με 1.800 ευρώ το μήνα. Ο Ιατρικός Σύλλογος μας ζήτησε οι ιδιώτες παθολόγοι που υπάρχουν στη Δράμα να μπορούν πηγαίνουν να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο και φυσικά να πληρώνονται. Μιλάμε για τους ιδιώτες παθολόγους. Το θέλει ο ιατρικός σύλλογος, είναι σε συνεργασία με τον υπουργό.  Όλοι μας θέλουμε να αμείβονται οι γιατροί μας περισσότερο. Τα 1.800 ευρώ για τους παθολόγους όντως είναι λίγα. Υπάρχουν προβλήματα και με τους χειριστές του αξονικού τομογράφου. Ζήτησαν επίσης να γίνει εργαστήριο για χημειοθεραπείες στη Δράμα. Έχει δημιουργήσει ο κ. Κασσελάκης κλινική στη Δράμα. Είναι πολύ καλός γιατρός, κάνει πολύ καλή δουλειά. Βοηθάει τώρα στη Δράμα όπως βοηθούσε παλιά στην Καβάλα.

Προηγούμενο άρθρο

Αφιερωμένο στον Βασίλη Βασιλικό το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων

Επόμενο άρθρο

Ικανοποίηση για την επιτυχία του διημέρου εθελοντικής αιμοδοσίας