Dark Mode Light Mode

Αισιόδοξος ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης για την επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών

Στην Πρωινή μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, σε συνέχεια και της επίσκεψης στην Καβάλα και των δηλώσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Ο κ. Ιωσηφίδης είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για να λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα σχετικά με την επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών κι έτσι αυτή να μπει σε φάση υλοποίησης.

Η συνέντευξη

Ερ: Καλέσατε ανθρώπους- εκπροσώπους φορέων το απόγευμα της Τετάρτης (6/3) στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» και συζητήσατε μαζί τους, στο πλαίσιο μιας καινούργιας πρωτοβουλίας. Τι ακριβώς ειπώθηκε;

Απ: Κάλεσα σε μια συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων και σκέψεων και ένα σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων, επ’ ωφελεία των πολιτών στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης». Σχεδόν όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, εκτός από έναν που ήταν δικαιολογημένα απών και συμμετείχε με βιντεοκλήση. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Ο στόχος επετεύχθη. Ανταλλάξαμε απόψεις, γνωριστήκαμε. Έχουμε πάλι πράγματα που θα δούμε και το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα δείτε σύντομα πολύ θετικό αποτύπωμα στις πλάτες μας.

Ερ: Τι γίνεται με την πεσμένη γέφυρα; Υπάρχει η εντύπωση ότι δεν θέλετε να ξανακατασκευαστεί η πεσμένη γέφυρα και περιμένετε μήπως σας πει ο Δήμος Καβάλας ότι δε χρειάζεται.

Απ: Η εντύπωση είναι λανθασμένη. Ο κ. Τοψίδης είναι ξεκάθαρος. Είπε να αποφασίσει η τοπική κοινωνία της Καβάλας τι θέλει. Ο Δήμος, οι φορείς της πόλης και εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε. Δε νομίζω ότι μπορούσε να το πει πιο ξεκάθαρα, οπότε τα σχόλια είναι υπερβολικά. Έχουμε αποδείξει στους δυο μήνες και κάτι μέρες που είμαστε στη διοίκηση, ότι δεν κρυβόμαστε πίσω από τα λόγια μας. Είμαστε ξεκάθαροι, παίρνουμε θέσεις, παίρνουμε πρωτοβουλίες και δίνουμε λύσεις. Ακόμη και για θέματα που δεν είναι της απόλυτης αρμοδιότητας μας.

Ερ: Βλέπουμε υποστήριξη της διοίκησης στην οικογένεια Χαρακίδη, τον επενδυτή που αργεί μεν, αλλά υπάρχει, είναι εδώ. Μιλάμε για τα Λουτρά των Ελευθερών.

Απ: Για να έχει εικόνα από τα Λουτρά Ελευθερών ο κ. Τοψίδης (πως είναι η σημερινή κατάσταση), πήγαμε εκεί μαζί και με τον κ. Μαρκόπουλο και είδαμε από κοντά την πραγματικότητα. Αυτό που έχω αντιληφθεί είναι ότι ο κ. Χαρακίδης προσπαθεί. Ο κ. Τοψίδης τον έχει διαβεβαιώσει ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες του, την επίλυση καθαρά γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων στην Αθήνα. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσουν τα Λουτρά των Ελευθερών. Είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι για την περιοχή. Έχει πάρα πολλές δυνατότητες η ευρύτερη περιοχή. Θα φέρει ανάπτυξη και τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Θέλουμε και είμαστε στη διάθεση του επενδυτή.

Ερ: Αισθάνεστε ότι το προβλήματα που αφορούν την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης τελειώνουν;

Απ: Αισθάνομαι ότι είμαστε κοντά στο τέλος. Υπάρχει μια δυσκολία στη λήψη των αποφάσεων πάντα από το Ελληνικό Δημόσιο, από τις Ελληνικές Κρατικές Υπηρεσίες κλπ. Βλέπετε σε πολλές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα, πάντα υπάρχουν καθυστερήσεις. Δεν είναι μόνο ο κ. Χαρακίδης και τα Λουτρά Ελευθερών.

Ερ: Ανέφερε ο κ. Τοψίδης κάποια πράγματα για το ΕΣΠΑ. Τι ακριβώς γίνεται με το προηγούμενο αλλά και το επόμενο ΕΣΠΑ; Υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις;

Απ: Με το ΕΣΠΑ υπάρχουν όντως αυτές οι δεσμεύσεις και περιμένουμε από το υπάρχον αλλά και το επόμενο ΕΣΠΑ να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Οι δυνατότητες δεν ξέρω αν είναι περιορισμένες για το 2024 και το 2025 αλλά σίγουρα είναι συγκεκριμένες. Πέρα από το ΕΣΠΑ προσπαθούμε  να αντλήσουμε πόρους δημόσιους για να εκτελέσουμε έργα και να διευκολύνουμε έτσι την κατάσταση των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο

Πρόσκληση στη γενική συνέλευση μελών σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας

Επόμενο άρθρο

«Και η Περιφέρεια ΑΜΘ να εκφράσει άποψη για την ανακατασκευή της γέφυρας»