Dark Mode Light Mode
Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας: Ως τον Δεκέμβρη νέο σύστημα ψύξης-θέρμανσης
Άλεξ Χαντιτάτζι για την Αλάνα: «Το έργο αρχίζει τον Δεκέμβρη, πουλήσαμε το 91% των κατοικιών»
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024

Άλεξ Χαντιτάτζι για την Αλάνα: «Το έργο αρχίζει τον Δεκέμβρη, πουλήσαμε το 91% των κατοικιών»

Στην Καβάλα ήταν τις προηγούμενες ημέρες ο επιχειρηματίας Άλεξ Χαντιτάτζι κι ασχολήθηκε από κοντά τούτη την φορά με την επένδυση που προγραμματίζει στην Αλάνα.

Συναντηθήκαμε μαζί του, ρωτήσαμε και μάθαμε τις σημαντικές λεπτομέρειες μιας προσπάθειας που ξεκίνησε. Χωρίς προς το παρόν αυτό να φαίνεται. Ο κ. Άλεξ Χαντιτάτζι είναι ξεκάθαρος: «Είμαι εδώ για την ανάπτυξη της περιοχής».

Επαναλαμβάνει ότι τα σπίτια του δεν πουλήθηκαν και δεν θα πουληθούν σε Βούλγαρους και Ρουμάνους. Είπε μεταξύ άλλων στην Πρωινή: «Το σχέδιο δεν έχει καθυστέρηση σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Δεν έχω παράπονα από το ελληνικό κράτος. Υπήρξε αρχικά μια παρεξήγηση μόνο με τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Αναστασιάδη. Για αυτήν αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Τώρα δουλεύουμε άριστα μαζί τους.

Με τον Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και τις υπηρεσίες του Δήμου. Κι αυτοί θέλουν να γίνει το project. Βοηθούν εκτός από τον κ. Αναστασιάδη, οι Νίκος Παναγιωτόπουλος- Γιάννης Πασχαλίδης. Τους ευχαριστώ για αυτό.

Δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον ειδικότερα για το συνεδριακό κέντρο που περιλαμβάνει η επένδυση. Συζητώ με μεγάλες και γνωστές εταιρίες για την κατασκευή του ξενοδοχείου.

Είναι θέματα που αφορούν τις εταιρίες του κλάδου αφού κάθε μια έχει τις δικές της προδιαγραφές δωματίων κτλ για κάθε νέα μονάδα». Σχετικά με την πώληση των κατοικιών- μεζονετών. Γίνεται γνωστό ότι πουλήθηκε το 91% των 288 που προβλέπεται να κατασκευαστούν. Περίπου οι 260.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γίνονται γνωστά τα σπίτια πουλήθηκαν:

  • Το 62% σε Καναδούς και Αμερικάνους.
  • Το 14% σε Εγγλέζους.
  • Το 12% σε Τούρκους.
  • Τα υπόλοιπα σε κατοίκους χωρών όπως Νορβηγία, Γερμανία, Βραζιλία, Ιράν.

Ο Άλεξ Χαντιτάτζι υπενθυμίζει τη διεθνή πρακτική που ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με την οποία το κατασκευαστικό μέρος για την υλοποίηση της επένδυσης ξεκινά μόνο όταν οι πωλήσεις ξεπεράσουν ένα απαραίτητο ποσοστό και όριο.

Σημειώνει τέλος τη διαχείριση που έκανε και συνεχίζει στην Αλάνα, εκεί όχι μόνο την καθάρισε και την περιποιείται αλλά το ίδιο κάνει και στην παραλία μπροστά της. Σέβομαι, καταλήγει, τα δικαιώματα των πολιτών σε ότι αφορά τους προβλεπόμενους κοινόχρηστους χώρους κτλ.

*Φωτογραφίες από τη διαμόρφωση και αλλαγή του χώρου τόσο στην Αλάνα όσο και μπροστά από αυτήν.

Προηγούμενο άρθρο

Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας: Ως τον Δεκέμβρη νέο σύστημα ψύξης-θέρμανσης

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024