Dark Mode Light Mode

Alex Haditaghi: Απολογισμός, κριτική και μήνυμα ενότητας για τον ΑΟΚ

«Όταν έφτασα για πρώτη φορά στην πόλη σας, αρχικά γοητευμένος από επιχειρηματικές ευκαιρίες αλλά γρήγορα γοητευμένος από το ζωντανό πνεύμα και την πλούσια ιστορία της, συνάντησα μια ποδοσφαιρική ομάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η απόφασή μου να παρέμβω και να σώσω τον ΑΟΚ δεν υποκινήθηκε μόνο από την πρόκληση, αλλά από την επιθυμία να αποκαταστήσω ένα ζωτικό μέρος της υπερηφάνειας αυτής της κοινότητας. Ωστόσο, τα εμπόδια που αντιμετώπισα ήταν πολύ μεγαλύτερα από κάθε αντίπαλο στο γήπεδο.

Κατά την άφιξή μου, βρήκα ένα στάδιο που είχε περάσει 55 χρόνια χωρίς καμία σημαντική ενημέρωση – ένα λείψανο που δεν αδικούσε τους αθλητές που αντιπροσώπευαν περήφανα τα χρώματά μας.

Παρόλα αυτά, και τις υποσχέσεις υποστήριξης από την πόλη, τους τοπικούς πολιτικούς, τον δήμαρχο και τις τοπικές επιχειρήσεις, καμία δεν εκπληρώθηκε. Έχω τα μηνύματα, τα email και τα κείμενα που τεκμηριώνουν αυτές τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Έχετε ξεχάσει αυτές τις δεσμεύσεις; Έχετε ξεχάσει τις 23 δικαστικές μάχες που δώσαμε για αυτήν την ομάδα; Ξεχάσατε πώς σταθήκαμε απέναντι στους υπουργούς της κυβέρνησης για λογαριασμό σας;

Δεν θυμάστε την επείγουσα ανάγκη με την οποία ψάξαμε την πόλη για να συγκεντρώσουμε μια ομάδα γενναίων νεαρών παικτών (ηλικίας 15-17 ετών), που αντιμετώπισαν έμπειρους επαγγελματίες με ακλόνητο θάρρος; Παίξαμε με ακεραιότητα και χάσαμε να παραμείνουμε στο πρωτάθλημα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Στους αυτοαποκαλούμενους κριτικούς, που κρύβονται πίσω από τις οθόνες τους και επιτίθενται στον χαρακτήρα μου — τα λόγια σου λένε περισσότερα για σένα παρά για μένα. Γρήγορα διαδίδετε αρνητικότητα χωρίς να συνεισφέρετε τίποτα σημαντικό.

Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί που με επικρίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά δυσκολεύονται στη ζωή τους, στη δουλειά, στις επιχειρήσεις, ακόμη και στην οικογένειά τους.

Τους λείπει η ευφυΐα και το IQ για να εκτιμήσουν την προσπάθεια. Η ζωή τους είναι γεμάτη δυστυχία και τους αρέσει να τη διαδίδουν. Δεν είστε υποστηρικτές. είστε δυσφημιστές, με εισφορές τόσο απούσες όσο η παρουσία σας στην κερκίδα.

Σας προκαλώ: Έχετε επενδύσει έστω και 10 ευρώ στην ομάδα τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια; Αν και δεν είμαι πια ιδιοκτήτης της ομάδας, παρέμεινα ο μεγαλύτερος χορηγός της, συνεχίζοντας να υποστηρίζω τον ΑΟΚ.

Η δέσμευσή μου δεν αμφιταλαντεύτηκε, ακόμη και μετά την αποχώρησή μου από την ιδιοκτησία πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, οι αβάσιμες και άδικες επιθέσεις συνεχίστηκαν, με στόχο μια αφοσίωση που δεν καταφέρατε να δείτε.

Η αποχώρηση του Γιάννη, του διαδόχου μου, και όσων πριν από εμένα για τους ίδιους λόγους με εμένα, είναι μια σαφής ένδειξη ότι το θέμα δεν έγκειται σε αυτούς των ιδιοκτητών που προσπάθησαν να ηγηθούν, αλλά σε μια ευρύτερη κουλτούρα απάθειας και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων από τοπικούς πολιτικούς, δημάρχους και επιχειρήσεις.

Ένας ξένος έχει γίνει ο μεγαλύτερος υποστηρικτής και χορηγός της ομάδας σας, ενώ το 99,99% των ντόπιων ή πλούσιων ατόμων στην περιοχή δεν θα γράψει καν επιταγή 100 ευρώ. Κι όμως, αμφισβητείτε τον χαρακτήρα, την ακεραιότητα ή το κίνητρό μου; Πόσο άστοχο και ανόητο είναι αυτό;

Υπάρχουν εκείνοι στην Καβάλα που πραγματικά κατανοούν και εκτιμούν τους αγώνες που έχουμε αντιμετωπίσει η ομάδα και εγώ. Σε αυτούς τους γνήσιους υποστηρικτές, εκφράζω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου. Η εξυπνάδα και η πίστη σας λάμπουν μέσα από την αρνητικότητα. Η υποστήριξή σας τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμη και ερήμην μου, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Πόλη της Καβάλας, η ώρα της κριτικής από τον καναπέ τελείωσε. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τον ΑΟ Καβάλα, δείξε το. Μετατρέψτε την υποστήριξή σας από απλά λόγια σε πράξη. Αγοράστε εισιτήρια, παρακολουθήστε αγώνες, φορέστε τα χρώματα της ομάδας με περηφάνια και επενδύστε στο μέλλον που ισχυρίζεστε ότι εκτιμάτε.

Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα για την επιστροφή μου ως ιδιοκτήτης, αλλά μια έκκληση για δράση για εσάς, την κοινότητα. Ας μην επιτρέψουμε να αμαυρωθεί η κληρονομιά του ΑΟΚ από μια ξεκάθαρη μειοψηφία. Ας ενωθούμε ως κοινότητα για να υποστηρίξουμε την ομάδα με περισσότερα από λόγια».

Alex Haditaghi

Προηγούμενο άρθρο

Δημοτικός υπάλληλος έσωσε τη ζωή ηλικιωμένου κολυμβητή!

Επόμενο άρθρο

Ο ΑΟΚ αποχαιρετά τον Τάσο Πιστέλα