Dark Mode Light Mode

Alex Haditaghi: «Θα ενισχύσω οικονομικά για τελευταία φορά τον ΑΟΚ, θέλω να τον δω στη Super League!»

Αγαπητοί φίλαθλοι του ΑΟΚ, από τότε που αποχώρησα από την ιδιοκτησία της ομάδας, άκουγα σιωπηλά καθώς οι ψίθυροι μετατράπηκαν σε φήμες, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσφυζαν από ισχυρισμούς και αντηχούσαν ψέματα.

Άκουσα τις κατηγορίες, είδα τις αναφορές και διάβασα τα λόγια μερικών ατόμων που ισχυρίζονται ότι άφησα την ομάδα επιβαρυμένη με σημαντικά απλήρωτα χρέη. Επέλεξα να μην μιλήσω τότε, αλλά η ώρα της σιωπής πέρασε.

Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε το πως έχουν τα πράγματα. Όταν έφυγα από το ΑΟΚ τον Ιούλιο, η ομάδα ήταν στα πρόθυρα να λάβει σχεδόν 150.000 ευρώ από έσοδα από την τηλεόραση και τα στοιχήματα — πληρωμές που είχαν υποσχεθεί αλλά καθυστερούσαν επανειλημμένα, εβδομάδα με την εβδομάδα, μήνα με τον μήνα.

Μας διαβεβαίωσαν ότι θα έφτανε τελικά τον Αύγουστο. Η ομάδα είχε επίσης κεφάλαια στον τραπεζικό της λογαριασμό και μια εγγυητική επιστολή από την κυβέρνηση αξίας 150.000 ευρώ.

Επιπλέον, είχαμε γραπτή δέσμευση από την τοπική αυτοδιοίκηση για 110.000 € — μια υπόσχεση που εξακολουθώ να τηρώ γραπτώς. Συνολικά, η ομάδα ήταν έτοιμη να λάβει 410.000 ευρώ, με οικονομικές υποχρεώσεις να ανέρχονται μόνο σε 47.800 ευρώ, οφειλόμενες σε λίγες μικρές επιχειρήσεις της Καβάλας.

Όταν έφυγα από την ομάδα και έφυγα από την Ελλάδα στις αρχές Αυγούστου, εμπιστεύτηκα τα πάντα στον κόσμο και την ομάδα στην Καβάλα. Ωστόσο, ελλείψει μου, αυτοί που ήταν υπεύθυνοι δεν αγωνίστηκαν για τα έσοδα που μας οφείλονταν – κεφάλαια που δικαιωματικά ήταν δικά μας.

Αυτά ήταν χρήματα που είχαν υποσχεθεί πολύ πριν από τον υποβιβασμό μας στη Γ’ Εθνική αλλά παρακρατήθηκαν μετά τον υποβιβασμό μας. Κανείς δεν πολέμησε για αυτά τα χρήματα.

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν πραγματοποίησαν ποτέ τα κεφάλαια που είχαν υποσχεθεί. Εν τω μεταξύ, ορισμένα άτομα και παίκτες είδαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν μια ομάδα που έμεινε χωρίς ηγεσία.

Επιδίωξαν τα κεφάλαια από την πιστωτική επιστολή και κανείς από την ομάδα ή τον σύλλογο δεν στάθηκε όρθιος για να αντιμετωπίσει αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου, ήμασταν επιμελείς στο να πληρώσουμε τους παίκτες μας, συχνά στην αρχή κάθε μήνα.

Στην πραγματικότητα, ήμασταν μία από τις λίγες, αν όχι οι μοναδικές, ομάδες στο SL2 που το έκαναν. Ωστόσο, μετά την αποχώρησή μου, μερικοί παίκτες ισχυρίστηκαν ότι δεν τους είχαμε πληρώσει και κανείς δεν αμφισβήτησε αυτές τις αξιώσεις.

Ένας πρώην παίκτης πριν από 10 χρόνια μήνυσε την ομάδα και χωρίς κανένας να υπερασπιστεί εναντίον της, 35.000-40.000 € από την εγγυητική επιστολή κατακυρώθηκαν σε κάποιον που δεν ήταν στην ομάδα για μια δεκαετία, πολύ πριν πατήσω ποτέ το πόδι μου. στην Ελλάδα.

Γιατί κανείς δεν το πάλεψε αυτό; Ένας άλλος παίκτης από τη Σερβία, ο οποίος έπαιξε μόνο μερικά παιχνίδια, ισχυρίστηκε τραυματισμό και ζήτησε μισθό ολόκληρου του έτους, παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο ενός έτους εγγεγραμμένο στην ΕΠΟ.

Και πάλι, κανείς δεν υπερασπίστηκε αυτή την αξίωση και έλαβε περίπου 25.000 € από προεπιλογή. Είχαμε λάβει και τον Βίλιους Αρμάλας από την Μπενφίκα, ελεύθερος και ξεκάθαρος, με χαρτιά που επιβεβαιώνουν την ιδιότητά του.

Ωστόσο, όταν ο πρώην σύλλογος νεολαίας του μας μήνυσε, κανείς δεν υπερασπίστηκε, και τους επιβλήθηκαν 26.000 ευρώ. Το χειρότερο μέρος; Τον απελευθερώσαμε σε αυτήν την ομάδα δωρεάν.

Έτσι τιμάμε την αλήθεια; Ο Caiuby, ένας άλλος παίκτης που είχε πληρωθεί πλήρως, μήνυσε επίσης την ομάδα. Παρά τον αβάσιμο ισχυρισμό του, κανείς δεν υπερασπίστηκε και του επιδικάστηκαν 19.000 ευρώ.

Γιατί κανείς δεν υπερασπίστηκε αυτές τις υποθέσεις; Ο οργανισμός είχε πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αποδείξεις. Πληρώσαμε κάθε παίκτη μέσω IBAN, με πλήρη διαφάνεια.

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να προσκομιστούν οι αποδείξεις και τα συμβόλαια, αλλά κανείς δεν το έκανε. Και ο κατάλογος της αμέλειας συνεχίζεται. Γιατί η ομάδα έμεινε ανυπεράσπιστη σε κάθε περίπτωση;

Φανταστείτε να βρίσκεστε σε ένα γιοτ στη μέση του ωκεανού με άλλους τρεις, και ένας από αυτούς, με το μίσος τους, αποφασίζει να σαμποτάρει το σκάφος. Καταστρέφουν το γιοτ, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα βυθιστούν και αυτοί στην άβυσσο.

Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε. Κατανοώ ότι η απόφασή μου να φύγω από την ομάδα προκάλεσε απογοήτευση, αλλά η αδράνεια ή η έλλειψη σωστής δράσης από ορισμένα άτομα μετά την αποχώρησή μου οδήγησε την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Η οργάνωση έπρεπε να έχει αγωνιστεί για την ομάδα και ενάντια σε αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς. Αλλά κανείς δεν το έκανε. Κανείς δεν με ενημέρωσε για αυτές τις περιπτώσεις, ούτε μου παρείχε τα απαραίτητα νομικά έγγραφα για να μπορέσουμε να αμφισβητήσουμε αυτές τις αδικίες.

Φαίνεται ότι είναι πάντα πιο εύκολο να αγνοείς και να μην ενδιαφέρεσαι όταν διακυβεύονται τα χρήματα κάποιου άλλου. Στην Ελλάδα, όταν οι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών συλλόγων αντιμετωπίζουν σημαντικά χρέη, συχνά τρέπονται σε φυγή.

Αλλά δεν το έκανα ποτέ. Άφησα την ομάδα σε δυνατή θέση, αλλά δεν ήταν προστατευμένη. Ακόμη και πέρυσι, συνέχισα να είμαι ο μεγαλύτερος χορηγός της ομάδας, γράφοντας μια επιταγή 25.000 ευρώ για να είμαι ο μοναδικός χορηγός στη φανέλα της ομάδας.

Τι έγινε όμως; Το λογότυπο ενός άλλου χορηγού προστέθηκε χωρίς καμία εξήγηση. Ήταν αυτός ο σωστός τρόπος να συμπεριφερθεί κάποιος που είχε βοηθήσει την ομάδα; Πόσο συχνά είδε κάποιος τη στολή της ομάδας με το λογότυπο της εταιρείας μου στα social media της ομάδας, παρόλο που ήμουν ο μεγαλύτερος χορηγός;

Ευχαριστήθηκα ποτέ για τις συνεισφορές μου; Πριν από δύο μέρες συναντήθηκα με το διοικητικό τιμ του Ερασιτέχνη ΑΟΚ. Τους είπα ότι θα βοηθήσω την πόλη και την ομάδα για τελευταία φορά.

Θέλω να δω την Καβάλα στη Super League 2, και κάποια μέρα, στη Super League 1. Δεν έχω καμία επιθυμία για ιδιοκτησία. Ο τρόπος μου είναι διαφορετικός—θέλω να πολεμήσω, να ζήσω, και να εργάζομαι με τιμή και καθαρό τρόπο.

Πιστεύω ότι αν ήμουν μέλος μιας ομάδας ιδιοκτητών, αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικούς στόχους. Εύχομαι στους νέους ιδιοκτήτες καλή επιτυχία και καλή τύχη.

Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι εντός του οργανισμού και της πόλης αγαπούν αυτήν την ομάδα και νοιάζονται βαθιά για αυτήν. Τις επόμενες ή δύο μέρες θα οριστικοποιήσω την υποστήριξή μου στην ομάδα.

Θα υποβάλω την πρότασή μου και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω να εξασφαλίσω μια θέση στη Super League 2. Αλλά πριν το κάνω αυτό, είναι απαραίτητο να εκφράσω την αλήθεια και να μοιραστώ τη δική μου πλευρά της ιστορίας.

Με ενδιαφέρει πολύ αυτή η ομάδα και αυτή η πόλη. Βλέποντας την ομάδα, και τον κόσμο που την αγαπάει, σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση ραγίζει η καρδιά μου. Αλλά η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί, και να ακουστεί η δική μου πλευρά της ιστορίας.

Alexander Haditaghi

Πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΟΚ και Μεγάλος Χορηγός του ΑΟ Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

Συμμετοχή του ΣΑΕΚ Καβάλας σε εκπαιδευτική δράση Erasmus στην Ιταλία (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Περισυλλογή τραυματισμένης αλεπούς από παραλία του Παληού (φωτογραφίες-videos)