Dark Mode Light Mode

Αλεξάνδρα Τσανάκα: Την Ζωή Κωνσταντοπούλου την έβαλαν στο μάτι γιατί την φοβούνται!

Μετά από μια διακοπή περίπου 8 ετών, η Αλεξάνδρα Τσανάκα επανέρχεται στα κομματικά και εκλογικά.

Εδώ και λίγες μέρες είναι υποψήφια βουλευτής Καβάλας με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Την Πλεύση Ελευθερίας. Η κ. Τσανάκα εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Αποχώρησε μετά το δημοψήφισμα της ίδιας χρονιάς. Εντάχθηκε στη Λαϊκή Ενότητα.

Δεν ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2019. Πρόσφατα και ως προς τις εκλογές του Μάη στήριξε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. Αμέσως μετά εμπιστεύτηκε την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η κ. Τσανάκα πρωτοστάτησε ώστε να δημιουργηθεί στην Καβάλα ο πρώτος πυρήνας υποστηρικτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι μαζί της είναι υποψήφιος βουλευτής και ο Παναγιώτης Παχίδης από το Ζυγό. Κάνουν όλοι μαζί την προσπάθεια τους προκειμένου το κόμμα να μπει στη Βουλή, στηριγμένο σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Τοπικά και πανελλαδικά.

Στις εκλογές του προηγούμενου μήνα η Πλεύση Ελευθερίας έλαβε στο Ν. Καβάλας 2.000 ψήφους (ποσοστό 2,58%). Η μοναδική υποψήφια βουλευτής Καβάλας τότε, η Πολυξένη Τσοπάνογλου, έλαβε 1.217 σταυρούς. Η κ. Τσοπάνογλου προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη. «Επιστρατεύτηκε» σαν υποψήφιος βουλευτής Καβάλας αν και με την περιοχή έχει μια μικρή έστω σχέση. Στις εκλογές της Κυριακής θα είναι υποψήφια βουλευτής Χαλκιδικής.

Η Αλεξάνδρα Τσανάκα μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Οι ιδέες μου δεν άλλαξαν. Στη Ζωή Κωνσταντοπούλου είχα και έχω μεγάλη εκτίμηση. Για αυτήν την στιγμή το κόμμα της είναι η καλύτερη επιλογή. Την έχουν βάλει στο μάτι. Όλοι. Γιατί την φοβούνται. Νιώθουν ότι χάνουν ψήφους από αυτήν.

Στην Καβάλα δημιουργήσαμε έναν πυρήνα του κόμματος που φυσικά θα υπάρχει και μετά τις εκλογές. Αν η κ. Κωνσταντοπούλου μπει στη Βουλή τότε θα έχουμε έναν άνθρωπο που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας».

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε της σειράς στα ψηφοδέλτια των υποψήφιων βουλευτών, η κ. Τσανάκα σχολιάζει: «Έχουν ένα δίκιο αν δεν ήταν συμφωνημένα όσα άλλαξαν κι αν δεν ρωτήθηκαν. Απ’ ότι γνωρίζω κι απ’ ότι ισχυρίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου (αυτά που έγιναν στα ψηφοδέλτια) ήταν συμφωνημένα».

Σύμφωνα με την κ. Τσανάκα δεν αποκλείεται όσοι συμφώνησαν στις αλλαγές, στην πορεία να το μετάνιωσαν κι έτσι να προέκυψε το γνωστό ζήτημα. Η διαμαρτυρία τους κτλ.

Προηγούμενο άρθρο

Πολλές ευχές στον Δημήτρη και στην Ελένη- Μαρία

Επόμενο άρθρο

Δεν έγινε ακόμη η περισυλλογή των επιθετικών σκυλιών από το Περιγιάλι