Dark Mode Light Mode
Αύξηση τεστ και κρουσμάτων
Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: «Αυτή η αντιπολίτευση αδικεί και τους ίδιους που την κάνουν»
Η ιδέα του Παναγιώτη Μαμτσαδέλη γίνεται πραγματικότητα

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: «Αυτή η αντιπολίτευση αδικεί και τους ίδιους που την κάνουν»

*Φωτογραφία του κ. Ιωσηφίδη με τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη στο πρόσφατο ταξίδι τους στις Βρυξέλλες.

Στην ανακοίνωση του κ. Μέτιου ο κ. Τοψίδης δεν απάντησε. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ίσως γιατί ισχύει αυτό που δήλωσε μιλώντας στην Πρωινή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωσηφίδης.

Κατηγορεί την παράταξη Μέτιου για λάθος αντιπολίτευση. Με την ευκαιρία ο κ. Ιωσηφίδης που ήταν εκ των ομιλητών στο αναπτυξιακό συνέδριο πρόσφατα, σχολιάζει κι άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Η συνέντευξη

Ερ: Το αναπτυξιακό συνέδριο -προ λίγων ημερών- απ’ ότι παρακολουθήσαμε ήταν πιο πολύ για τη Θράκη, παρά για την όλη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Τις ίδιες μέρες μίλησε ο Πρωθυπουργός για ενδοπεριφερειακή ανισότητα στον Έβρο. Αυτό είναι κάτι που όπως φαίνεται υφίσταται στην Ανατολική Μακεδονία σε σχέση με τη Θράκη.

Απ: Η Περιφέρεια είναι ένα ενιαίο σύνολο. Είτε το θέλουν ορισμένοι, είτε δεν το θέλουν.  Είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από εκεί και πέρα ο Έβρος επλήγη από μια τεράστια φωτιά. Τη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Εμείς ως διοίκηση δεν μπορούμε να μειώσουμε τον τόπο μας και αυτό το αντιλαμβάνεστε. Πρώτη επιλογή για μας είναι η Καβάλα. Υπάρχει μια περιφερειακή σύνθεση,  μια ενότητα, μια περιφερειακή συνείδηση. Το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης Νέα Καρβάλη-Τοξότες, δεν θα ευνοήσει όλη την περιοχή; Ο δρόμος που έγινε στη Νυμφαία, δεν ευνόησε την Καβάλα και τη Θάσο;

Ερ: Κατηγορείστε από τον κ. Μέτιο, ότι διαλέγετε τις απευθείας αναθέσεις με παράδειγμα τις ζωοτροφές, την προμήθεια αυτών για τους κτηνοτρόφους. Δεν απάντησε ο κ. Τοψίδης. Τι απαντάτε εσείς;

Απ: Δεν έχω να απαντήσω κάτι. Νομίζω ότι αυτή η είδους η αντιπολίτευση αδικεί και τους ίδιους που την κάνουν. Οι απευθείας αναθέσεις γινόταν πάντα και θα γίνονται. Είναι ένας τρόπος για πιο άμεσα,  για πιο ταχύτατα αποτελέσματα όταν είναι πολύ έκτακτες οι συνθήκες. Τι να απαντήσω τώρα;

Ερ: Έρχεται ο Κώστας Αντωνιάδης και λέει για τον κ. Τοψίδη ότι εκεί που ήταν ανεξάρτητος, τώρα έχει αγκαλιαστεί με τη ΝΔ. Με την κυβέρνηση.

Απ: Το συμπέρασμα του συναδέλφου του κ. Αντωνιάδη είναι ένα συμπέρασμα δικό του. Εμείς είμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός που απαρτίζεται από στελέχη, τα οποία ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους. Εγώ ξέρετε πολύ καλά ότι ανήκω στη ΝΔ. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαζόμαστε με την κεντρική κυβέρνηση όποια και να είναι αυτή. Ούτε ο κ. Τοψίδης έχει κρύψει πολιτικά που ανήκει. Είναι γνωστό αυτό. Μάλλον ξέχασαν ορισμένοι το που ανήκουν πολιτικά. Ξέχασαν τότε που το μόνο που επιδίωκαν και εκλιπαρούσαν ήταν το χρίσμα.

Προηγούμενο άρθρο

Αύξηση τεστ και κρουσμάτων

Επόμενο άρθρο

Η ιδέα του Παναγιώτη Μαμτσαδέλη γίνεται πραγματικότητα