Συνδρομή και συμπαράσταση από το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών ζητούν οι εργαζόμενοι στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας.
Η διοίκηση του σωματείου τους (σωματείο Καβάλας- Δράμας) συνάντησε και ενημέρωσε τους δύο τοπικούς φορείς προχθές το απόγευμα. Ο λόγος είναι το τι θα κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ως προς τα επόμενα βήματα προς την λεγόμενη «κεντρικοποίηση».
Μάλιστα χθες ήταν να συνεδριάσει εκτάκτως στην Αθήνα για το ίδιο θέμα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. της χώρας. Καιρό τώρα η Α.Α.Δ.Ε. ετοιμάζεται να κεντρικοποιήσει όλες τις υπηρεσίες της.
Καταργώντας αυτό που υπάρχει σήμερα. Τόσο τις Δ.Ο.Υ. όσο και τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ). Στον Νομό Καβάλας υπάρχουν σε Χρυσούπολη- Ελευθερούπολη- Θάσο.
Η κεντρικοποίηση είναι η διαφορετική οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι αυτή η αλλαγή θα είναι εις βάρος των φορολογούμενων. Πολιτών και επιχειρήσεων.
Θα δημιουργήσει καθυστερήσεις καθώς όλα τα αιτήματα και θέματα θα αντιμετωπίζονται κεντρικά. Εκφράζουν φυσικά ανησυχία και για το δικό τους εργασιακό μέλλον. Μετά την ενημέρωση της Τετάρτης, τόσο το Επιμελητήριο όσο και η Ομοσπονδία υποσχέθηκαν να κινηθούν κατάλληλα με ανακοινώσεις- δελτία τύπου και άλλες δράσεις. Στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Καβάλας και Δράμας.