Dark Mode Light Mode

Άλλο ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας (φωτογραφίες)

Με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στους δύο τελευταίους γύρους, ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας κατέκτησε μετά από 6 χρόνια και πάλι το πρωτάθλημα Ελλάδος (το έκτο στην ιστορία του), που διεξήχθη στον πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” στη Νίκαια, στην Αθήνα.

Η Καβαλιώτικη ομάδα κέρδισε την Τρίτη το απόγευμα στον 5ο γύρο την ομάδα του “Πειραϊκού” με το εμφατικό σκορ 8,5 -1,5 και την Τετάρτη το πρωί τον “Γαλαξία” της Θεσσαλονίκης με σκορ 6-4 συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς σε 10 παιχνίδια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 34 ομάδες και αναδείχτηκε έτσι πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2023.

Γενική ήταν η παραδοχή από όλους τους σκακιστές που συμμετείχαν στους αγώνες αλλά και από τους παράγοντες των συλλόγων, ότι ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας ήταν η πιο ισχυρή και η καλύτερη ομάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση και δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Την ομάδα συνόδευσαν στην Αθήνα ο πρόεδρος του Συλλόγου Χριστόφορος Αποστολακακης και από το διοικητικό συμβούλιο ο Μάρκος Μερκουρόπουλος και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. Στην τελετή απονομής του κυπέλλου παραβρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Λιόγκας.

Ο κ. Αποστολάκης σε δηλώσεις του είπε ότι “…η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βασίλη Θεοδωρίδη το πνεύμα του οποίου μας οδηγεί και θα μας οδηγεί για πάντα”. Πολύ καλά τα πήγε στους ίδιους αγώνες και ο δεύτερος σύλλογος της Καβάλας, “Πνεύμαθλον” που κατέκτησε τη 10η θέση. Στις 10 καλύτερες σκακιέρες του πρωταθλήματος αναδείχθηκαν η Σταυρούλα Τσολακίδου του Σκακιστικού Ομίλου (3η) και ο Χαράλαμπος Παπακυριακού από το “Πνεύμαθλον” (στη 1οη).

Προηγούμενο άρθρο

Επιχορήγηση Δήμων Ν. Καβάλας λόγω αύξησης του ενεργειακού κόστους

Επόμενο άρθρο

Υποψήφια με τον Χρήστο Μέτιο η Κυριακή Χατζηραφαηλίδου