Dark Mode Light Mode

«Αν δεν υπήρχε το μνημείο, τα γκρουπ δεν θα έρχονταν στην Καβάλα»

Η ιδέα ήταν του μακαριστού Μητροπολίτη Προκόπιου.

Υλοποιήθηκε αρχές της δεκαετίας του 2000. Χωρίς κανείς τότε να μπορεί να υπολογίσει τη σημασία της. Τα χρόνια πέρασαν. Ο αρχικός πίνακας ζωγραφικής του Βαρλάμη αντικαταστάθηκε από κάτι καλύτερο, καταλληλότερο και πιο εντυπωσιακό. Ένα ψηφιδωτό. Δια χειρός Βλάση Τσοτσόνη.

Τελικά το μνημείο για την άφιξη του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή, δίπλα ακριβώς στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, έγινε πόλος έλξης πολλών τουριστών. Κυρίως αλλοδαπών. Την περασμένη Κυριακή και παρά την αφόρητη ζέστη, βρέθηκαν μπροστά στο μνημείο 20 περίπου Αμερικανοί. Από το Οχάϊο.

Φωτογράφησαν και φωτογραφήθηκαν. Έκαναν και μια σύντομη βόλτα στην περιοχή. Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, επισκέφθηκαν αμέσως μετά και τους Φιλίππους και το βαπιστήριο της Λυδίας.

Όλη την αλήθεια την εκμυστηρεύτηκε η συνοδός και ξεναγός τους:

«Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο μνημείο κανένα γκρουπ δεν θα έρχονταν στην πόλη της Καβάλας». Πρόκειται για πολλές εκδρομές που γίνονται όλο το χρόνο. Αφετηρία η Θεσσαλονίκη. Πάντα στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Η Καβάλα εντάσσεται στο πρόγραμμα, για λίγες ώρες το πρωί, μόνο λόγω του μνημείου. Έχουμε δει ωστόσο να στέκονται και να το βλέπουν ακόμη και μουσουλμάνοι. Μεμονωμένοι εκδρομείς. Είναι τέτοια η θέση του, τόσο ενδιαφέρον το περιεχόμενο του που σταματούν και το φωτογραφίζουν όλοι. Χριστιανοί και μη.

Προηγούμενο άρθρο

Προς αναστολή λειτουργίας το ΚΕΠ στο Διοικητήριο

Επόμενο άρθρο

Προθεσμία 3,5 ετών στο έργο κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής νέο λιμάνι – Τοξότες