Dark Mode Light Mode
Οριστικά της Ιατρικής Εταιρίας το Σανατόριο
Αν και καταρρέουν, οι καπναποθήκες καθυστερούν την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5  ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Αν και καταρρέουν, οι καπναποθήκες καθυστερούν την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών

Η αρμόδια υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού που εδρεύει στην πόλη της Ξάνθης εξέδωσε μόλις προχθές τη σχετική άδεια με προϋποθέσεις προκειμένου να κατασκευαστεί πίσω από το Εργατικό Κέντρο μια ακόμη πολυκατοικία (πολυόροφη και διαμπερής οικοδομή, όπως περιγράφεται).

Είχε προηγηθεί κατεδάφιση παλαιάς κατοικίας και σχετικό αίτημα του εργολάβου. Η υπηρεσία ενεπλάκη στην έκδοση της οικοδομικής άδειας επειδή κοντά στο οικόπεδο βρίσκονται οι γνωστές καπναποθήκες χαρακτηρισμένες από καιρό «έργα τέχνης και ιστορικά διατηρητέα μνημεία».

Άσχετα αν λόγω πλήρους εγκατάλειψης καταρρέουν και διαλύονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αίτημα της εταιρίας του εργολάβου κατατέθηκε προ ενός έτους! Επακολούθησε διαβίβαση του αιτήματος στο αρμόδιο συμβούλιο, ενημέρωση των ενδιαφερομένων, γνωμοδότηση του συμβουλίου, συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν και κατατέθηκαν από αυτόν που θα κατασκευάσει την πολυκατοικία.

Μια απίστευτη γραφειοκρατία και καθυστέρηση που δεν πτόησε όσους έχουν το προαναφερθέν σχέδιο.

Η υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων αποφάσισε να εγκρίνει την κατασκευή της πολυκατοικίας με συγκεκριμένους όρους:

«Πριν από οποιαδήποτε εργασία, προηγουμένως να ληφθούν οι κατά νόμο τυχόν απαιτούμενες πολεοδομικές και λοιπές άδειες. Κατά την εκτέλεση των εργασιών να μη θιγούν τα αυθεντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου (εννοεί των γειτονικών καπναποθηκών).

Μετά το πέρας των εργασιών, προκειμένου να ενημερωθεί η υπηρεσία για την πιστή εφαρμογή των υποβληθέντων, να κατατεθούν συμπληρωματικά φωτογραφίες της υλοποιημένης κατάστασης».

Προηγούμενο άρθρο

Οριστικά της Ιατρικής Εταιρίας το Σανατόριο

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5  ΙΟΥΝΙΟΥ 2024