Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης
Πήγαμε στο “Igano” του Βενέτη Κυρλή και του Πάνου Χατζησταματίου και δοκιμάσαμε το εξαίσιο Pastrami!
Ο chef Βενέτης Κυρλής μας ετοίμασε αυτή τη φορά ένα εξαίσιο σπιτικό παστράμι από Black Angus Αυστραλίας, πήρε την μπρισκετούλα, την πουδράρισε με βότανα και μπαχαρικά και την σιγόψησε στο φούρνο για δώδεκα ολόκληρες ώρες.
Βγήκε ένα ζουμερό και τρυφερό κομμάτι, το έκοψε σε λεπτές φέτες και γέμισε το αφράτο sando. Τι είναι αυτό; Μα όλα θα σας τα πω… .εντάξει είναι το γιαπωνέζικο ψωμάκι που έχει ανακηρυχτεί σε απόλυτο φετίχ του street food.
Πρόκειται για ένα γαλατόψωμο σε σχήμα φόρμας-τοστ λίγο πιο πληθωρικό από το συνηθισμένο που θα σας κερδίσει με την ελαφριά γεύση και την αφράτη υφή του. Πρόσθεσε στο τέλος ξινό λάχανο, λιωμένο τσένταρ, ρώσικη σος και νάτο έτοιμο το σάντουιτς με παστράμι! Παίδες είναι ξεχωριστό, πυροδοτεί μια γλυκιά εφορία στον ουρανίσκο, με την ντελικάτη λιπαρότητα του, την κρεάτινη τρυφεράδα και την γλυκιά ισορροπημένη γεύση του.
Είναι ο «Μαϊντανός» το νέο κρεατοφαγικό σουξέ του νομού Καβάλας;
Εις τας εξοχάς των Κρηνίδων έκανε την εμφάνιση του προσφάτως το Εξοχικόν Κρεατοφαγείον «Μαϊντανός», στις λίγες μέρες λειτουργίας του απέδειξε πως αγαπά την αυθεντικότητα σε ότι παρασκευάζει και ο κόσμος ανταποκρίθηκε με θέρμη, το παρκινγκ και ο δρόμος μπροστά από το κατάστημα πλημύριζε από αμάξια.
Η κρεατοφαγία είναι ίσως η πιο δυνατή τάση τα τελευταία χρόνια στην εστιατορική σκηνή και οι ιδιοκτήτες του «Μαϊντανού» το κατάλαβαν και επένδυσαν σε αυτό. Το πηδάλιο της κουζίνας κρατά ο σεφ Τάσος Γερμανίδης (τελευταία συνεργάστηκε με τον Στέλιο Χατζηαβραμιδη στο «Ιμαρέτ») ο οποίος θεώρει πως τη μαγειρική του εστιατόριου χαρακτηρίζει η απλότητα, ο σεβασμός στη καλή πρώτη ύλη και η ένταση της γεύσης.
Θα συμπλήρωνα πως το καλό φαγητό είναι πολύ συχνά ακόμη και τις περισσότερες φορές το απλό φαγητό. Από τα τραπέζια της ανοιχτόκαρδης, ευρύχωρης και ανακαινισμένης σάλας παρελαύνουν μόνο πιάτα με πρωταγωνιστή το κρέας, τα παϊδάκια προβατίνας, το χειροποίητο λουκάνικο, τα σουτζουκάκια, τα αρνίσια γλυκάδια, οι μοσχαρίσιες μπριζόλες κάνουν μεγάλο σουξέ δίπλα σε σπεσιαλιτέ της σούβλας.
Εδώ να σας ενημερώσουμε ότι οι σούβλες «γυρίζουν» τις τέσσερεις ημέρες της εβδομάδας από Πέμπτη έως Κυριακή. Μεζές περιωπής αποτελεί και το αρνί στη γάστρα με χωριάτικες πατάτες είναι… “μπουκιά και συχώριο”! Οι τηγανιές του καλοδουλεμένες αλλά ήθελαν επιπλέον γευστική ένταση. {Info: 28ης Οκτωβρίου 88, Κρηνίδες, τηλ. κρατήσεων: 697 933 0098}