Dark Mode Light Mode

Αναστασία Μιρλή: «Στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβρεί την ισορροπία του»

Η Αναστασία Μιρλή ήταν υποψήφια βουλευτής Καβάλας. Σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπή του κόμματος για το Νομό μας.

Παρακολουθεί από απόσταση της εξελίξεις. Μας μιλά με ειλικρίνεια. Δηλώνει αισιόδοξη αλλά όχι καλά ενημερωμένη για όσα έχουν γίνει και ως τώρα αναφέρθηκαν μόνο σε «κλειστές» διαδικασίες.

Η συνέντευξη

Ερ: Ένα σχόλιο για την πρόταση μομφής και την αποπομπή -κατά κάποιο τρόπο- του Στέφανου Κασσελάκη.

Απ: Γενικά είναι μια πολύ δύσκολη εβδομάδα γι’ άλλη μια φορά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μαζί με τα στελέχη βρίσκονται σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση. Με την έννοια ότι νιώθουμε όλοι ότι μας χτυπάει το ένας λάθος μετά το άλλο. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σαν κόμμα, σε μια ακόμη βιαστική κίνηση. Σε μια εσωστρέφεια, σε μια συνεχή σύγκρουση, σε λάθη που έγιναν από τον πρόεδρο, σε λάθη που έγιναν και από τα στελέχη.

Ερ: Δεν συμφωνείτε με την πρόταση μομφής; Πολύ περισσότερο με το αποτέλεσμα της. Ή συμφωνείτε;

Απ: Προσωπικά δεν συμφωνώ γενικά με τις προτάσεις μομφής μ’ αυτό τον τρόπο. Θεωρώ ότι αυτά έπρεπε να λυθούν σ’ ένα συνέδριο που έτσι κι αλλιώς θα γινόταν ένα μήνα μετά. Δεν ξέρω γιατί όλα έγιναν τόσο βιαστικά. Θα μπορούσε να γίνει το συνέδριο κι εκεί μια πιο ευρεία συζήτηση. Με μια πιο ευρεία συμμετοχή των μελών. Η κεντρική επιτροπή είναι ένα κλειστό όργανο. Ακούγεται, βγαίνει προς τα έξω ότι θέλει να ακουστεί. Ακούσαμε την ομιλία του κ. Κασσελάκη και κάποιες άλλες από τις ομιλίες. Δεν είναι δυστυχώς όλα δημόσια και ειδικά όταν ο πρόεδρος έχει εκλεγεί από τη βάση. Θα ήταν καλό όλα τα μέλη να γνωρίζουν ακριβώς τι έχει ειπωθεί. Προφανώς έχουν ειπωθεί αλήθειες απ’ όλες τις πλευρές. Κανένας δεν ήταν τέλειος σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς σαν μέλη δεν έχουμε σφαιρική εικόνα. Θα προτιμούσα οποιαδήποτε συζήτηση να είχε γίνει στο συνέδριο όπου θα ήταν και δημόσια και θα μπορούσαμε να είχαμε όλοι μια πιο ορθή άποψη. Δεν είχαμε άμεση επαφή με τον πρόεδρο όπως είχαν τα στελέχη της κεντρικής επιτροπής, οι βουλευτές, οι τομεάρχες. Μπορεί να έχουν ειπωθεί πολλά σοβαρά θέματα και να μην τα γνωρίζουμε. Αυτό είναι για μένα ένα πρόβλημα.

Ερ: Δεν απαντάτε αν είστε με τον κ. Κασσελάκη ή με αυτούς που τον αμφισβήτησαν;

Απ: Θεωρώ ότι έχουν γίνει λάθη και από τις δυο πλευρές. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να έχω μια σαφή θέση. Νιώθω ότι τα στελέχη αν έχουν συμβεί τόσο σοβαρά ατοπήματα από πλευράς προέδρου, έχουν δίκαιο να διαμαρτύρονται. Έχει κάνει σίγουρα λάθη ο πρόεδρος, δεν ήταν τέλειος. Όμως έχουν γίνει λάθη και από την άλλη πλευρά. Κατά καιρούς ο πρόεδρος έχει δεχθεί μια σκληρή εσωκομματική  κριτική, με την οποία έχει έρθει σε δύσκολη θέση. Δε θα χρησιμοποιήσω τη λέξη πόλεμο.  Θεωρώ ότι όλα θα πρέπει να ακουστούνε δημοσίως, γι’ αυτό δεν θα ήθελε να λάβω κάποια θέση πάνω σε αυτό. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αν περιμένουμε να έρθει ο μεσσίας, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα. Συνολικά. Όχι μόνο στη χώρο μας αλλά και σε όλη τη χώρα μας.

Ερ: Σκέφτεστε την επόμενη μέρα το ΣΥΡΙΖΑ με ένα καινούργιο πρόεδρο ή με τον Κασσελάκη πάλι πρόεδρο ή να μη φύγει από το κόμμα;

Απ: Εγώ γενικά είμαι αισιόδοξη και πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας, όποια και να είναι αυτή η μέρα, θα μπορέσουμε να βρούμε την ισορροπία μας. Πιστεύω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ξανά υποψήφιος. Και θα είναι υποψήφιος, γιατί τα μέλη δεν έχουν κάποια άλλη ενημέρωση.  Έχουμε μια εικόνα που δεν είναι και τόσο τραγική.

Ερ: Λέτε ότι δεν έχετε μάθει ποιοι ήταν οι λόγοι που έγινε η πρόταση μομφής;

Απ: Δεν έχουν μάθει οι πολλοί. Προσωπικά έχω στο μυαλό μου κάποια στοιχεία αλλά νομίζω ότι αυτή η συζήτηση θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτή. Να μην είναι σ’ ένα κλειστό κύκλο.

Προηγούμενο άρθρο

Θετικό το πρόσημο της φετινής σεζόν στη Θάσο: Οι Ευρωπαίοι κάνουν ήδη κρατήσεις για το 2025!

Επόμενο άρθρο

Ο σύλλογος Μικρασιατών ταξίδεψε στη Σύρο, χόρεψε σε φεστιβάλ