Dark Mode Light Mode

Αναβάθμιση της εκπαίδευσης (;)

Γράφει η Λιάνα Δουτσίνη, μέλος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας, Εκπαιδευτικός, Κοινωνική Λειτουργός


Κόντρα στη διάθεση εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης [που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια βρίσκεται η φημολογούμενη συγχώνευση τμημάτων σε δημοτικά σχολεία του Δήμου μας.

Η υιοθέτηση της παρωχημένης αυτής πρακτικής δεν συνάδει με τις εκσυγχρονιστικές παρεμβάσεις στο χώρος της εκπαίδευσης.  Η συγχώνευση τμημάτων και η συρρίκνωση σχολικών μονάδων, πέραν της υποβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της προσβολής του δικαιώματος σε ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες ουσιαστικά συνιστά μια αποδοχή της οδυνηρής πραγματικότητας της μείωσης του μαθητικού πληθυσμού.

Αντί λοιπόν να θεωρήσουμε δεδομένη την μείωση του αριθμού των γεννήσεων και να προσαρμόζουμε τις εκπαιδευτικές πολιτικές σε αυτό το αρνητικό δεδομένο, ας προχωρήσουμε στο σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών που θα ενθαρρύνουν τα ζευγάρια  στην απόκτηση παιδιών.

Η σύγχρονη εποχή των ραγδαίων αλλαγών και των προκλήσεων δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς και οπισθοδρόμηση. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε για τη νέα γενιά ένα εκπαιδευτικό μέλλον υψηλού επιπέδου.

Προηγούμενο άρθρο

EEPES 2024: Ολοκληρώθηκε το διεθνές επιστημονικό συνέδριο του Τμήματος Φυσικής (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

«Κρασί από τα χείλη σου»: Βιβλιοπαρουσίαση του Κώστα Κρομμύδα