Dark Mode Light Mode

Αναζητούνται νέοι για όλα τα τεχνικά επαγγέλματα

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην πόλη μας η τακτική και εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εργολάβων Ν. Καβάλας.

Ο πρόεδρος δεν άλλαξε. Παρέμεινε ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντίνιδης. Ο Σύνδεσμος είναι πάντα δραστήριος. Τόσο στα επαγγελματικά ζητήματα όσο και στα άλλα. Κοινωνικά και θέματα αναψυχής.

Πρόσφατα μάλιστα επανήλθε σε αυτήν την δραστηριότητα, μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού, με μια εκδρομή στο εξωτερικό. Βέβαια άλλα είναι τα σημαντικά του κλάδου. Ο πρόεδρος εξηγεί- μεταξύ άλλων- ότι χρειάζονται νέα παιδιά σε όλα τα τεχνικά επαγγέλματα. Υπάρχει αντικείμενο και καλές αμοιβές.

Ο κ. Κωνσταντινίδης στην Πρωινή είπε μεταξύ άλλων:  «Την Τετάρτη 14 Ιουνίου βρεθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων κτλ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών. Εκεί είχαμε γενική συνέλευση και εκλογές. Προσέλευση υπήρξε.

Είμαστε ικανοποιημένοι. Παρόντες ήταν αρκετοί. Όχι όλοι αλλά αρκετοί. Με την ευκαιρία η γενική μας συνέλευση άλλαξε άρθρα του καταστατικού προκειμένου όπως είμαστε υποχρεωμένοι, να το προσαρμόσουμε στο καταστατικό της ΓΣΕΒΕΕ.

Αυτό θα το κάνουν σιγά σιγά όλα τα σωματεία. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία το προσπαθούμε πολύ για να βρεθούμε μεταξύ των συναδέλφων. Τηλεφωνούμε και τους καλούμε ώστε να παραστούν στις συναντήσεις μας.

Με την ευκαιρία ευχαριστούμε πολύ όλους τους συναδέλφους που ήρθαν εκείνη την ημέρα στη γενική μας συνέλευση. Αυτό το διάστημα έχουμε όλοι πάρα πολύ δουλειά. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι είναι δύσκολο να βρεθεί χρόνος για τα θέματα του σωματείου μας.

Για την περίοδο που διανύουμε και δόξα το Θεό, υπάρχει πάρα πολύ δουλειά. Θέλω να βγάλω ένα μήνυμα προς τα έξω. Προς τους γονείς. Προς τα παιδιά. Να επιλέξουν- οι γονείς- και να προωθήσουν τα παιδιά τους στα τεχνικά επαγγέλματα!

Όλοι οι κλάδοι της οικοδομής έχουμε πρόβλημα. Υπάρχει δουλειά για όλους. Θα απορροφηθούν όλα τα παιδιά. Και οι ψυκτικοί και οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί. Οι μαραγκοί και πολλές ακόμη ειδικότητες.

Όλοι αυτοί οι επαγγελματίες έχουμε θέμα. Δεν υπάρχουν νέοι στο επάγγελμα. Δεν βρίσκουμε εργατικά χέρια ενώ η δραστηριότητα της οικοδομής έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Αύξηση κατακόρυφη!

Απευθύνομαι στους γονείς και τους προτρέπω από το Γυμνάσιο ακόμη να δώσουν στα παιδιά τους μια κατεύθυνση προς τα τεχνικά επαγγέλματα. Δουλειά υπάρχει και θα υπάρχει. Να πάρουν μια κατεύθυνση συγκεκριμένη, η οποία θα γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένη όταν τα παιδιά θα είναι στο Λύκειο.

Έτσι γίνεται στο εξωτερικό. Συνομιλώ με τα μέλη του συνδέσμου μας καθημερινά. Όλοι οι συνάδελφοι μου λένε ότι έχουν πάρα πολύ δουλειά. Κι όχι μόνο οι ηλεκτρολόγοι. Πολύ δουλειά έχουν όλα τα τεχνικά επαγγέλματα. Για την περίοδο που διανύουμε χρειάζεται να βάζουμε τους πελάτες μας ακόμη σε λίστα αναμονής! Εκτός φυσικά αν είναι κάτι επείγον, μια έκτακτη ανάγκη».


Το νεοεκλογέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 16/06/2023 έχει ως ακολούθως: Πρόεδρος Κωνσταντινίδης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος Πατρόπουλος Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας Γιαμουριάδης Θόδωρος, Ταμίας Γιαννακός Ιωάννης και διοικητικό μέλος Κυπριανίδης Ιωάννης.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους τους συνυποψήφιους και όλα τα μέλη που παρευρέθηκαν. Η βοήθεια και η συμπαράσταση του καθενός από τα μέλη , είναι σημαντική και γι αυτό καλούμε όλους να σταθούν ενωμένοι , δίπλα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να φτάσει το επάγγελμα στο επίπεδο που του αξίζει.

Προηγούμενο άρθρο

Η Λέλα Γράσου μας περιμένει στην Μ. Λέσχη για να μας παρουσιάσει 10 χρόνια ζωγραφικής

Επόμενο άρθρο

Πάλι σε λειτουργία το κυλικείο του Νοσοκομείου