Dark Mode Light Mode
Εμπιστοσύνη στις ικανότητες της Αναστασίας Ιωσηφίδου
Ανεπίσημη έναρξη νέου δικαστικού έτους, ουδέν νεότερον για το απαραίτητο έργο στο Δικαστικό Μέγαρο
Δύο υπουργικές αποφάσεις για τους πυρόπληκτους Αβραμυλιάς- Διαλεκτού- Αγ. Κοσμά

Ανεπίσημη έναρξη νέου δικαστικού έτους, ουδέν νεότερον για το απαραίτητο έργο στο Δικαστικό Μέγαρο

Μετά από μια μεγάλη, καθιερωμένη και Καλοκαιρινή διακοπή τα δικαστήρια στην Καβάλα άρχισαν πάλι χθες.

Οι συνεδριάσεις συνεχίζονται συχνά, με πολλές υποθέσεις ως το τέλος του μήνα. Αμέσως μετά νέα διακοπή λόγω των τοπικών εκλογών. Η επίσημη έναρξη του νέου δικαστικού έτους είναι την ερχόμενη Δευτέρα. Η ανεπίσημη έγινε χθες με 36 υποθέσεις στο Μονομελές.

Και λίγο σχετικά κόσμο στη συνεδρίαση. Ως τη Δευτέρα θα αποχωρίσουν και οι τελευταίοι δικαστές που μετατίθενται από την Καβάλα, αναμένονται να αναλάβουν υπηρεσία όσοι τοποθετούνται στο Πρωτοδικείο Καβάλας.

Η ατμόσφαιρα στο δικαστικό μέγαρο είναι και λίγο προεκλογική (ή αρκετά προεκλογική) εξ αιτίας του ότι αρκετοί συμπολίτες δικηγόροι είναι μεν στην εργασία τους αλλά ταυτόχρονα είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Έτσι ανάμεσα στις διάφορες δουλειές και υποθέσεις εντός του Δικαστικού Μεγάρου έχουν το νου τους στην προβολή της υποψηφιότητας τους. Σε πελάτες τους και μη.

Οι 36 υποθέσεις του Μονομελούς χθες ήταν πάνω κάτω συνηθισμένες. Ενοχλήσεις και παραβίαση του ωραρίου κοινής ησυχίας. Παραβάσεις ΚΟΚ, διατροφές που δεν πληρώνονται στις πρώην συζύγους, κατοχή ναρκωτικών ουσιών κτλ. Εξετάστηκαν σχετικά γρήγορα ενώ φυσικά και υπήρξαν οι καθιερωμένες αναβολές. Δικάστηκε υπόθεση ρευματοκλοπής σε κατοικία χωριού της Δ.Ε. Φιλίππων με χρέος στη ΔΕΗ 5.000 ευρώ. Απλήρωτο.

Όσο για το περιβόητο έργο εξωτερικά του κτιρίου, είναι όλα σταματημένα. Λήφθηκαν τα προσωρινά μέτρα προστασίας (και στην πίσω είσοδο απ’ όπου η φωτογραφία) και μετά αναμονή. Των διαδικασιών στην Αθήνα. Περνά ο καιρός και εκτός του προσωρινού τίποτα μόνιμο.

Υποτίθεται ότι θα ξηλωθούν για να ελεγχθούν όλα τα εξωτερικά μάρμαρα. Περιμένουμε…. Θυμίζοντας ότι το πρόβλημα ανέκυψε τον περασμένο Ιανουάριο με πτώση μαρμάρου στην είσοδο. Στη συνέχεια υπήρξε ζημιά και σε τζάμι της πρόσοψης.

Προηγούμενο άρθρο

Εμπιστοσύνη στις ικανότητες της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Επόμενο άρθρο

Δύο υπουργικές αποφάσεις για τους πυρόπληκτους Αβραμυλιάς- Διαλεκτού- Αγ. Κοσμά