• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Ανησυχία για την τουριστική σεζόν προκαλούν τα προβλήματα υδροδότησης στα Λιμενάρια

 Ανησυχία για την τουριστική σεζόν προκαλούν τα προβλήματα υδροδότησης στα Λιμενάρια

φωτογραφία αρχείου

Γράφει στο Voria.gr η Λίνα Τσιρέκα

Τι λένε άνθρωποι του τουρισμού – Το νησί σφύζει από ζωή, γεγονός που αυξάνει τις απαιτήσεις νερού


Προβληματισμός για το επόμενο διάστημα, μετά το πρόσφατο πρόβλημα στην υδροδότηση, με το οποίο ήρθαν αντιμέτωπα τα Λιμενάρια, εκφράζουν φορείς της Θάσου, που υποδέχεται, ιδιαίτερα, μετά τα μέσα Ιουνίου σημαντικές ροές τουριστών, τόσο από τα Βαλκάνια όσο και από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Όλα ξεκίνησαν με μια γεώτρηση που υπέστη βλάβη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα Λιμενάρια και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην ύδρευση της περιοχής. Μάλιστα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το νησί βούλιαξε από τουρίστες, καθώς δέχτηκε περίπου 36.000 άτομα, με αποτέλεσμα, η αγωνία στους ανθρώπους του τουρισμού να κορυφώνεται για το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, αν υπάρξει νέο πρόβλημα υδροδότησης.  Όπως λένε άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο νησί, τα προβλήματα με την ύδρευση στο σμαραγδένιο νησί δεν είναι κάτι καινούργιο, ωστόσο ζητούν επιτακτικά λύση.

Λίγο οι ανομβρίες των τελευταίων ετών, λίγο η ελλιπής συντήρηση των υδάτινων πηγών, αλλά και το γεγονός πως πολλές τουριστικές μονάδες δεν είναι προετοιμασμένες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δημιουργούν πονοκέφαλο στους ανθρώπους του νησιού, σε μια μάλιστα περίοδο που σφύζει από ζωή.

«Το πρόβλημα υδροδότησης έχει αποκατασταθεί, ωστόσο χρειάστηκε κάποιος χρόνος προκειμένου να γεμίσουν οι δεξαμενές, δεδομένου, μάλιστα πως η ζήτηση είναι αυξημένη, η διαδικασία αυτή χρειάστηκε περισσότερο χρόνο» ανέφερε ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης επισημαίνοντας πως το νησί φιλοξενεί, αυτή την περίοδο, μεγάλο αριθμό τουριστών, με τη ζήτηση για νερό να είναι αντίστοιχη με αυτή του Αυγούστου.

Δεδομένος ο προβληματισμός

Πέρυσι η Θάσος δέχτηκε περίπου 1,5 εκατ. επισκέπτες, ωστόσο όλοι φοβούνται πως αν φέτος, ο αριθμός αυτός ξεπεραστεί τότε τα προβλήματα θα είναι εντονότερα καθώς θα αυξηθεί στο νησί η ζήτηση για νερό. «Ο προβληματισμός είναι δεδομένος, πολλά ξενοδοχεία είναι προετοιμασμένα για μια ενδεχόμενη διακοπή υδροδότησης, για παράδειγμα στο ξενοδοχείο μου έχω δυο δεξαμενές γεμάτες νερό για παν ενδεχόμενο.

Κάποια άλλα ξενοδοχεία δεν είναι προετοιμασμένα, όπως για παράδειγμα στα Λιμενάρια, και αυτό γιατί εκεί δεν είχαν αντιμετωπίσει στο παρελθόν αντίστοιχα προβλήματα» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρις Παρασχούδης επισημαίνοντας, ωστόσο, πως δεν υπήρξαν ακυρώσεις στις κρατήσεις των ξενοδοχείων εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης στα Λιμενάρια.

πηγή: voria.gr

Διαβάστε επίσης