Dark Mode Light Mode

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Μια από τις σημαντικότερες εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα η KavalaExpo»

29 χρόνια ιστορίας της KAVALA EXPO, μιας από τις σημαντικότερες εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα, που έχει πλέον καθιερωθεί ως Βαλκανική Έκθεση.

Μια διοργάνωση που αναδεικνύει την επιχειρηματική δυναμική της περιοχής και την οποία είχα την τιμή να εγκαινιάσω εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους επιχειρηματίες, τους εκθέτες, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, εισπράττοντας το θετικό αντίκτυπο της εντυπωσιακής αύξησης του τουρισμού, αλλά και της δυναμικής αύξησης του εγχώριου επιχειρείν.

Τους διαβεβαίωσα ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, στηρίζει την Ελληνική περιφέρεια, στηρίζει την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική διοργάνωση!


Μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη

«Μέσα σε λίγα χρόνια, το Επιμελητήριό μας κατάφερε να σημαδέψει την Καβάλα στον βαλκανικό χάρτη ως τόπο αναφοράς μιας σημαντικότατης διεθνούς έκθεσης. Μιας Έκθεσης, η οποία, κάθε χρόνο, δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες από πολλά μέρη, να βρεθούν, να επιδείξουν τα προϊόντα τους, να δημιουργήσουν συνεργασίες, να ενημερωθούν για νέες τεχνολογίες και μεθόδους που θα βελτιώσουν τη δουλειά τους.

Άλλωστε, το Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» βρίσκεται κοντά στον σταθμό Ακόντισμα της αρχαίας Εγνατίας, της οδού που ένωνε και πριν από χιλιετίες, τον εμπορικό κόσμο Ανατολής και Δύσης. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει και ένα μνημόνιο συνεργασίας με την πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για μια πράξη που έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν ξεκινήσει τα πρώτα βήματα για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ελλάδας, μέσω της Καβάλας, με την Μαύρη Θάλασσα κι από εκεί με την βόρεια Ευρώπη.

Τα τρένα θα μεταφέρουν εμπορεύματα από την Μεσόγειο προς τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και το αντίθετο, έχοντας ως σταθμό φόρτωσης και εκφόρτωσης το λιμάνι της Καβάλας. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμονας για να καταλάβεις τη σπουδαιότητα αυτού του εγχειρήματος.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην Έκθεση, δημιουργική και ευχάριστη διαμονή των εκθετών και επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής».

Προηγούμενο άρθρο

Δωρεά φορητού απινιδωτή στους χειμερινούς κολυμβητές της Καλαμίτσας (video)

Επόμενο άρθρο

Μια νέα γενιά έτοιμη να αναλάβει ευθύνες: Γράφει ο Σπύρος Κατσικαρώνης