Dark Mode Light Mode

Ανοιχτή επιστολή- παράκληση προς Δήμαρχο από πολύτεκνο κάτοικο Χαλκερού

Ανοιχτή Επιστολή – Παράκληση

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή την τοποθέτησή σας για την παγκόσμια ημέρα του παιδιού και την παρότρυνσή σας για δημόσια ενημέρωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτά, καθώς  και την θέληση σας για επανεξέταση στρατηγικών κατοχύρωσης δικαιωμάτων των παιδιών και προάσπισής τους, ως γονείς επτά παιδιών και με αίσθημα ευθύνης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας παρακαλέσουμε να λάβετε υπόψιν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας στο Χαλκερό, μερικά από τα οποία (προβλήματα) και σας παραθέτουμε.

Το χωριό μας, κύριε δήμαρχε, δεν έχει ούτε κούνιες ούτε παιδική χαρά, οπότε τα παιδιά μας στερούνται τους αναγκαίους χώρους ψυχαγωγίας, οι ανοιχτοί δημόσιοι χώροι είναι κατειλημμένοι από αδέσποτα σκυλιά προκαλώντας ανησυχία και περιορισμό κινήσεων και η συγκοινωνία είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα να προκύπτουν μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις για δραστηριότητες και φροντιστήρια.

Η ώρα προσέλευσης των παιδιών στην στάση για αναχώρηση με το σχολικό λεωφορείο προς το γειτονικό σχολείο της Καρβάλης, που απέχει μόλις πέντε λεπτά από εμάς, έχει οριστεί στις 7.20π.μ. Επειδή με το ίδιο λεωφορείο πρέπει να μεταφερθούν τα προσφυγοπούλα της δομής αλλά και τα παιδιά της Λεύκης, τα παιδιά μας εκτός απ’ τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν, στην ουσία χρεώνονται σχεδόν δύο ώρες έξτρα, μαζί με την επιστροφή τους για την καθημερινή τους εκπαίδευση.

Και σαν μη φτάνουν όλα αυτά, τα παιδιά μας έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές φορές και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην περιοχή, ίσως λόγω ανεξέλεγκτων ρύπων των εργοστασίων.

Τέλος, κύριε δήμαρχε, θέλουμε να σας συγχαρούμε για την επανεκλογή σας και να σας ευχηθούμε: καλή δεύτερη θητεία, μέσω της οποίας σίγουρα θα έχετε το χρόνο να αφήσετε το αποτύπωμα σας (και) με την κοινωνική πολιτική που έχετε σκοπό να ασκήσετε.

ΥΓ.

Μία μικρή,ωστόσο σημαντική βοήθεια θα ήταν για οικογένειες που ζουν εκτός Καβάλας, αλλά και για τους πολύτεκνους, εάν απαλλάσσατε από τροφεία,τέλη και συνδρομές υπέρ του Δήμου τα παιδιά που φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς και ωδεία και θέλουν να συμμετέχουν σε αθλητικούς συλλόγους όπως π.χ. το κολυμβητήριο.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Γιώργος Τσακαλίδης

Προηγούμενο άρθρο

Πετυχημένη εκδρομή του συνοικιακού συλλόγου «Δρόμος του Νερού» (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Ευχαριστήριο για το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου