Dark Mode Light Mode

Ανοιχτή πρόταση του Στέλιου Χατσούκη

Θεωρώ πως είναι αναφαίρετο το δικαίωμα και συγχρόνως ιερή υποχρέωση να αγωνιζόμαστε για την τοπική κοινωνία και κυρίαρχά για τον πολιτισμό.

Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη η κατάθεση απόψεων- ιδεών και προτάσεων στους φορείς της πολιτείας. Οι άνθρωποι τρεφόμαστε με ΨΩΜΙ και ΝΟΗΜΑΤΑ και τα δύο τα έχουμε εξίσου ανάγκη.

Το δεύτερο ( ΝΟΗΜΑΤΑ) για να το απολαύσουμε θέλει ( Την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού, χωρίς αυτή τίποτα το σπουδαίο και το ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στην ζωή. (Η ανθρώπινη ψυχή έχει περισσότερο ανάγκη το ιδανικό παρά το πραγματικό. Με το πραγματικό ζει κανείς, με το ιδανικό υπάρχει).

Ακριβώς με αυτό το σκεπτικό καταθέτω δημόσια μία ανοιχτή πολιτιστική-αισθητική πρόταση προς τους (Φορείς- Πολίτες) που έχουν – διακατέχονται από μία ανώτερη αισθητική πολιτισμού. Η αισθητική τονίζω είναι μία ανώτερη μορφή πολιτισμού.

Μάλιστα οφείλουμε όλοι μας να την επικαλεστούμε, αν θέλουμε να δούμε λίγο φως σ αυτό το δύσκολο Πολιτικό- Οικονομικό σκοτάδι που σκέπασε την πατρίδα μας. ΠΡΟΤΑΣΗ= Τοποθέτηση γοργόνας (Γλυπτό) κάτω από τον φάρο της Παναγίας στην πόλη της Καβάλας.

Στο άκουσμα παρόμοιων προτάσεων πάντοτε υπάρχουν και αρνητικές τοποθετήσεις λίγων ανθρώπων, όμως υπάρχουν. Πάντοτε ως αρνητές επικαλούνται, αυτό η εκείνο δεν έχουμε αυτό μας μάρανε τώρα; Η πρόταση απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν αισθητική, γιατί ως θαλασσινή πόλη το οφείλει στον εαυτό της.

Κατά κύριο λόγο η ανάπτυξη της οφείλεται στο ΛΙΜΑΝΙ της και στην πλανεύτρα θάλασσα. Το θέμα δεν είναι τα χρήματα, αυτά θα βρεθούν με τον ένα η άλλο τρόπο, θέληση αναζητούμε. Το κύριο θέμα είναι αν επιθυμούν οι άνθρωποι που κατοικούν σ αυτή την ιστορική πόλη να την ομορφύνουν ακόμη περισσότερο.

Είναι και μία καλλιτεχνική τροφή για τους φίλους ζωγράφους. Αναζητήται ( Η ιερή φλόγα του ενθουσιασμού).

*Ο Στέλιος Χατσούκης είναι ενεργός πολίτης του Ν. Καβάλας, κάτοικος Πέρνης.

Προηγούμενο άρθρο

Γεμίζει φωτοβολταϊκά η ορεινή περιοχή της Λεκάνης

Επόμενο άρθρο

Δημοτική Επιτροπή για τα σχολεία του Δήμου