Dark Mode Light Mode

Αντί για μείωση, αύξηση κατανάλωσης νερού από τους πελάτες της ΔΕΥΑ Παγγαίου!

Ο Ανδρέας Καλλινικίδης είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου. Δεν είναι πρόεδρος του γραφείου. Είναι συνεχώς έξω, στις βλάβες και στα συνεργεία. Ζει από κοντά μια δύσκολη κατάσταση. Λίγο νερό λόγω ήπιου Χειμώνα.

Μεγάλη ζήτηση και αύξηση κατανάλωσης και διακοπές υδροδότησης λόγω διακοπών ρεύματος. Όταν κόβεται το ρεύμα, εξουδετερώνεται και το δίκτυο ύδρευσης αφού δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια.

Κι όταν το ρεύμα επανέλθει, πρέπει πρώτα να γεμίσουν οι δεξαμενές και μετά να επανέλθει το δίκτυο. Πέραν του ότι οι διακοπές «καίνε» συχνά εξοπλισμό. Που δεν είναι εύκολα διαθέσιμος για να αντικατασταθεί αμέσως. Αυτή είναι η καθημερινότητα του κ. Καλλινικίδη. Η εβδομάδα που πέρασε ήταν δύσκολη λόγω ΔΕΗ, ελπίζει και αισιοδοξεί σε μια καλύτερη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων στην Πρωινή είπε:

«Στη ΔΕΥΑ Παγγαίου γίνεται ένας μεγάλος αγώνας. Από τους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους πάνω απ’ όλα. Μετά από μένα, από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και συνολικά απ’ όλη την ομάδα. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

Πάμε καλά, θα σχολίαζα. Εκτός από κάποιες περιπτώσεις που κόβεται το ρεύμα ή έχουμε ζημιές σε κάποιο αντλιοστάσιο. Έχουμε ένα φαινόμενο- ζούμε μια κατάσταση- που θα έλεγα ότι διανύουμε ένα … δεύτερο καλοκαίρι!

Η πρώτη Καλοκαιρινή περίοδος άρχισε ακριβώς μετά το Πάσχα, γύρω στις 8 Μαΐου και κράτησε όλο τον Ιούνιο. Τώρα μπήκε ο Ιούλιος και πάμε στη δεύτερη περίοδο. Αυτό είχε να γίνει χρόνια. Να υπάρχουν τόσες υψηλές θερμοκρασίες και οι αγρότες να ποτίζουν πολύ περισσότερο απ’ ότι συνήθως.

Αλλά και τα παραθεριστικά σπίτια στην παραλιακή ζώνη, να έχουν γεμίσει νωρίς νωρίς. Βέβαια αυτό είναι καλό για τον τουρισμό. Το τελευταίο 15νθημερο έχουμε πολλές βλάβες της ΔΕΗ και εξίσου πολλές διακοπές ρεύματος.

Όταν υπάρχουν βλάβες της ΔΕΗ, δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις δεξαμενές νερού γεμάτες. Είναι πρόβλημα. Στην Πέραμο και στην Ηρακλείτσα, δουλεύουν 3-4 αντλιοστάσια για να φτάσει ως εκεί το νερό.

Μιλάμε για μια διαδρομή 40 χιλιομέτρων. Στην Ελευθερούπολη πίνουν νερό από τους Αντιφιλίππους. Σε όλη αυτή την περιοχή και διαδρομή του δικτύου, σε ένα από τα αντλιοστάσια να κοπεί το ρεύμα αμέσως μείναμε από νερό.

Μετά όταν επανέλθει το ρεύμα, πρέπει να περιμένουμε να γεμίσουν οι δεξαμενές. Δεν είναι εύκολο. Τα δίκτυα στο μεταξύ έχουν αδειάσει. Μπορεί κάποιοι να περιμένουν και 10 ώρες για να έρθει το νερό.

Ανάλογα με την περιοχή. Μετά είναι και κάτι άλλο. Έχουμε βγάλει πολλές ανακοινώσεις για οικονομία στο νερό αλλά ο κόσμος σίγουρα είναι δύσκολο να κάνει υπομονή. Όλες οι πηγές είναι 50-60% μειωμένες.

Όλες παντού στεγνώσανε. Στον αντίποδα και παρά τις εκκλήσεις μας, παρατηρούμε όμως ότι έχουμε 40% αύξηση στην κατανάλωση. Με τη μείωση στις πηγές, το πρόβλημα είναι σοβαρό.

Όσο πάει έτσι ο καιρός τα πράγματα θα δυσκολεύουν. Δεν καταλαβαίνει δυστυχώς ο κόσμος. Δεν γνωρίζει ο κόσμος. Ειδικά οι μεγάλες ηλικίες δεν μπορούν να μπουν και στο ίντερνετ. Να διαβάσουν τις οδηγίες, τις παρακλήσεις να κάνουν περιορισμένη χρήση νερού.

Θέλουμε βροχές και χιόνια. Αυτή η ξηρασία κρατάει εδώ και 4 χρόνια περίπου. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Εμείς πολεμάμε. Είμαστε στο πόδι 24 ώρες σε συνεργασία με όλους τους Αντιδημάρχους στο Δήμο Παγγαίου. Φυσικά και με το Δήμαρχο».

Προηγούμενο άρθρο

Η τουριστική περίοδος επηρεάζει προσωρινά την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών

Επόμενο άρθρο

Στοιχεία του Γιάννη Μαρκιανού δείχνουν αύξηση της κίνησης στη Θάσο σε σχέση με το Καλοκαίρι του 2023!