Dark Mode Light Mode

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο κέντρο της πόλης: Αρχίζει άμεσα, τελειώνει τα Χριστούγεννα!

Τα έργα της ΔΕΥΑΚ συνεχίζονται. Στο κέντρο της πόλης θα «εμφανιστούν» άμεσα και φυσικά θα ενοχλήσουν. Αλλά θα τελειώσουν ως τα Χριστούγεννα, εξηγεί ο πρόεδρος της Απόστολος Χρόνης.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι έργα έχει να κάνει η ΔΕΥΑΚ το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα που έχουμε μπροστά μας; Βλέπουμε αυτές κι αυτές τις τομές που γίνονται στην Ομόνοια. Και ψηλά στην Αβέρωφ και στο Παλιό Δικαστήριο. Τι συνέχεια θα έχουμε;

Απ: Οι τομές αυτές (φωτογραφία) αφορούν το έργο ολοκλήρωσης εγκατάστασης νέων δικτύων στην πόλη της Καβάλας. Είχαν περάσει οι σωληνώσεις, είχαμε ζητήσει προσωρινή αντικατάσταση από τον εργολάβο. Να κάνουν πρώτα προσωρινή αποκατάσταση, να γίνεται καλή συμπύκνωση (και δοκιμή) και μετά να κάνουν την οριστική αποκατάσταση. Έτσι ώστε να μην παρατηρήσουμε το φαινόμενο παλιών και προηγούμενων έργων, μετά από ένα χρονικό διάστημα να βουλιάζει ο δρόμος. Οπότε αυτήν τη στιγμή βγάζουν το πρώτο υπόστρωμα που είχανε ρίξει και ρίχνουν την πίσσα για την οριστική αποκατάσταση. Από εκεί και πέρα αρχικά είχαμε ζητήσει από τον ίδιο εργολάβο μέσα στο καλοκαίρι, να μπει και να σκάψει και στο κέντρο της πόλης. Να μπει δηλαδή στα στενά Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κωστή Παλαμά κλπ. Ο Εμπορικός Σύλλογος όμως είχε διαφορετική άποψη. Ήθελε να δουλέψουν αυτά τα καταστήματα το καλοκαίρι και μας ζήτησε να μεταθέσουμε τις εργασίες για το φθινόπωρο. Είπαμε τον εργολάβο να μπει το φθινόπωρο στο κέντρο της πόλης, μέσα στους πεζόδρομους και να συνεχίσει και στον Άγιο Λουκά. Να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις που κάνουμε στην περιοχή της Νεάπολης και να ξεκινήσει και Αγία Παρασκευή. Να τελειώνουμε και με αυτό το έργο. Μέχρι τις αρχές της ερχόμενης Άνοιξης να έχει τελειώσει η Αγία Παρασκευή και ο Άγιος Λουκάς. Είναι η αντικατάσταση παλιού δικτύου ύδρευσης. Είναι η αντικατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καβάλας.

Ερ: Το έργο της ΔΕΥΑΚ θα σκάψει και στους πεζόδρομους από την Πλατεία Καπνεργάτη μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας. Πόσο άμεσα θα γίνει αυτό;

Απ: Σε δυο μήνες θα έχουν τελειώσει. Θα ξεκινήσουμε το αργότερο τέλος του Σεπτέμβρη και θα τελειώσουμε πριν τα Χριστούγεννα. Στις γιορτές θέλουμε να είναι ολοκληρωμένο όλο το καινούργιο δίκτυο μέσα στο κέντρο. Ζητάμε από τη στιγμή που γίνεται η αντικατάσταση, να ολοκληρώνουν τον βρόγχο και να γίνεται άμεσα η αποκατάσταση του οδοστρώματος. Είτε είναι πλακάκια, είτε είναι δρόμος. Να γίνεται τμηματικά δηλαδή αυτή η αντικατάσταση του δικτύου. Σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή ανακαινίζεται η πόλη όσον αφορά τα δίκτυα ύδρευσης. Αν σκεφτούμε ότι ακόμη και στο σπίτι μας, πόσο εύκολο είναι να αλλάξουμε τις σωληνώσεις μας και να μην ταλαιπωρηθούμε; Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτή η εργασία και να μην ταλαιπωρηθούμε. Αναγκαστικά θα ταλαιπωρηθούμε. Να σκεφτόμαστε όλοι ότι ανακαινίζουμε την πόλη. Πρέπει να κάνουμε υπομονή όλοι. Παλεύουμε με τους εργολάβους, τους κυνηγάμε από πίσω, έχουμε μόνιμα επιβλέποντες πάνω από τους εργολάβους, παλιούς τεχνίτες δικούς μας. Δεν έχουμε μόνο έναν μηχανικό, ο οποίος θα πάει μια φορά την εβδομάδα. Κάθε μέρα, όλη μέρα έχουμε δικό μας τεχνίτη πάνω από το κεφάλι τους, ούτως ώστε να γίνει σωστά το έργο. Ζητάμε από αυτούς να τελειώνουν γρήγορα οι αποκαταστάσεις. Ξέρω ότι θα ταλαιπωρηθούμε όλοι και στο κέντρο. Δεν υπάρχει άλλη λύση, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Ερ: Τελείωσε το έργο κατασκευής νέου αγωγού ομβρίων στην οδό Βουλγαροκτόνου;

Απ: Η συνεννόηση που κάναμε και με την Τροχαία τηρήθηκε. Έχει μείνει ένα τμήμα μόνο, κάτω από τη Χρυσοστόμου Σμύρνης και προς την παραλία της Ραψάνης. Η συνεννόηση που κάναμε είναι αυτό να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, γιατί τότε θα μειωθεί η κίνηση αισθητά από τον τουρισμό σε εκείνο το δρόμο. Οπότε αρχές Σεπτέμβρη θα τελειώσει και εκείνο το τμήμα και θα τα μαζέψει όλα ο εργολάβος και θα φύγει από εκεί αφού αποκαταστήσει οριστικά και το οδόστρωμα.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Βασίλης Λιόγκας σχολιάζει την τουριστική ανάπτυξη της Θάσου σύμφωνα με όσα είδε πρόσφατα στο νησί

Επόμενο άρθρο

Σε παραλία της Καβάλας γήπεδο ξυλορακέτας αφού της Αλάνας δεν υπάρχει πια