Οι κάτοικοι του χωριού των Φιλίππων διαμαρτυρήθηκαν το πρωί του Σαββάτου για τα γνωστά προβλήματα του χωριού τους που αφορούν την υδροδότηση. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό (κάποιοι το περιγράφουν 10ετές!), το τελευταίο διάστημα συνεχίζονται οι συχνές διακοπές υδροδότησης. Είναι μάλιστα πολύωρες κι αφορούν το 80% (περίπου) των σπιτιών του χωριού.
Πριν λίγες μέρες έγινε λαϊκή συνέλευση όπου αποφασίστηκε η κινητοποίηση του Σαββάτου. Η συνέλευση ανέδειξε και το πρόβλημα των αυξημένων νιτρικών. Έτσι το πρωί του Σαββάτου περίπου 100 άνθρωποι (άνδρες, γυναίκες, παιδιά) έκλεισαν για λίγα λεπτά την εθνική οδό Καβάλας – Δράμας στο ύψος της γέφυρας των Φιλίππων. Εκεί ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κουφατζής, ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Βέρρος, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Στέλλα Παπαδοπούλου αλλά και η υποψήφια Βουλευτής Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.
Οι κάτοικοι των Φιλίππων ζήτησαν το αυτονόητο. Να έχουν νερό στα σπίτια τους όλο το 24ωρο, χωρίς συχνές διακοπές. Μετά τη λαϊκή συνέλευση υπάρχει νέο ενδιαφέρον για να λυθεί το πρόβλημα και από τον νέο δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη και από την υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ. Το παράδοξο είναι ότι ενώ είμαστε στο 2019 όπου αυτά τα προβλήματα υποτίθεται ότι αντιμετωπίζονται άμεσα, για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί να βρεθεί λύση! Ακόμη και σήμερα διαπιστώνεται διάσταση απόψεων. Οι κάτοικοι των Φιλίππων θεωρούν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη γεώτρηση ,στην αντλία της και στα 2 χιλιόμετρα δικτύου που μεταφέρουν το νερό της γεώτρησης στη δεξαμενή του χωριού. Αντίθετα η ΔΕΥΑΚ υποστηρίζει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης. Εκεί υπολογίζει να υπάρχουν πάρα πολλές διαρροές. Υπέρ αυτής της άποψης είναι το επιχείρημα του κ. Κουφατζή που αναφέρει ότι από το νερό που παράγει η γεώτρηση και φτάνει στη δεξαμενή του χωριού μόνο το μισό καταγράφεται στους λογαριασμούς ύδρευσης και πληρώνεται από τους κατοίκους των Φιλίππων στο ταμείο της ΔΕΥΑΚ. Η νέα διοίκηση και ο Θόδωρος Μουριάδης μοιάζουν να αποδέχονται το σκεπτικό των κατοίκων. Ασχολούνται με την αντλία, τη γεώτρηση και το πώς το νερό της γεώτρησης φτάνει στη δεξαμενή. Αφούν για μετά και δεν έχουν σε προτεραιότητα το σενάριο της υπηρεσίας. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν κι άλλες δοκιμές και έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί ακριβώς το πρόβλημα και να λυθεί οριστικά. Τους προηγούμενους μήνες η ΔΕΥΑΚ έκανε προσπάθειες -όπως παραδέχονται οι κάτοικοι του χωριού- αλλά όπως όλοι αντιλαμβάνονται αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα.