Dark Mode Light Mode
Η Λέσχη Ποντίων ευχαριστεί και συγχαίρει
Αντιμετωπίζονται εκκρεμότητες Δημωφέλειας, Δ. Ωδείου και «Αλληλεγγύης»
Αλλαγή δεδομένων για την Εργοανάπτυξη

Αντιμετωπίζονται εκκρεμότητες Δημωφέλειας, Δ. Ωδείου και «Αλληλεγγύης»

Ο Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών θεμάτων του Δήμου Καβάλας κ. Γιάννης Προμούσας σχολίασε μιλώντας στην Πρωινή όλα όσα επακολούθησαν των υποχρεωτικών καταργήσεων και συγχωνεύσεων με το Δήμο δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων.

Όλα αυτά που έπαψαν να ισχύουν από την 1η Γενάρη κι αφορούν- στην περίπτωση του Δήμου Καβάλας- Δημωφέλεια, Δημοτικό Ωδείο και Δημοτική Κοινωνική «Αλληλεγγύη». Αφορμή η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Δευτέρα για το συμβιβασμό με 16 εξωτερικούς συνεργάτες της πρώην δημοτικής επιχείρησης ώστε να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχουν από την αρχή του έτους. Από τότε που διαμορφώθηκαν τα νέα δεδομένα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Προμούσας δήλωσε:

«Οι συγχωνεύσεις αυτές έγιναν γρήγορα και βίαια. Χωρίς προετοιμασία. Όλα όσα έπρεπε, έγιναν και γίνονται μετά τις συγχωνεύσεις. Δυστυχώς δεν είχαμε τη δυνατότητα κάποια πράγματα να γίνουν πιο μπροστά. Καθυστερούμε αλλά πληρώνουμε (τις υποχρεώσεις μας σε αυτά που αφορούσαν όσα νομικά πρόσωπα και τη δημοτική επιχείρηση που καταργήθηκαν)».

Σχετικά με τις συμβάσεις με τους 16 εξωτερικούς συνεργάτες, είπε ότι με τα έως τώρα δεδομένα δεν είναι δυνατό να ανανεωθούν. Πρόβλημα –σημείωσε- που αντιμετωπίζουν και άλλοι Δήμοι της χώρας σε ανάλογες περιπτώσεις.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί μια άλλη λύση. Να δώσει το κράτος νέα δυνατότητα αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί. Φυσικά με άλλον τρόπο. Ο κ. Προμούσας ανέφερε ότι με τα έως τώρα δεδομένα οι 16 συμβάσεις συνεργατών της πρώην Δημωφέλειας λήγουν κάποιες εντός των ημερών, άλλες τον Αύγουστο και άλλες στο τέλος του έτους.

Προηγούμενο άρθρο

Η Λέσχη Ποντίων ευχαριστεί και συγχαίρει

Επόμενο άρθρο

Αλλαγή δεδομένων για την Εργοανάπτυξη