Dark Mode Light Mode

Αντιστάθηκε σε έλεγχο αστυνομικών, καταδικάστηκε σε 8 μήνες με αναστολή

Στην ποινή της φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες στο Τριμελές Καβάλας άνδρας κάτοικος Καβάλας 34 ετών.

Ήταν πρωταγωνιστής ενός αρκετά σοβαρού επεισοδίου που έγινε σε συνοικία της πόλης τον Μάρτιο του 2021. Σε καιρό πανδημίας και καραντίνας. Τότε βγήκε από το σπίτι του, μπήκε στο όχημα του για να κινηθεί εντός της πόλης.

Αστυνομικοί τον σταμάτησαν να τον ελέγξουν και τότε έγιναν όλα. Αντέδρασε, είχε συμπλοκή με τους αστυνομικούς. Τους οποίους έβρισε. Χθες κατηγορούνταν για πρόκληση φθοράς, απειλή και εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν σχετικά σύντομη, στηριγμένη στη μεταμέλεια και στη συγνώμη του κατηγορούμενου. Την οποία είχε δηλώσει και τότε, μετά τη μεταφορά του στο Αστυνομικό τμήμα της Καβάλας. Τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατέθεσαν μάρτυρες.

Και οι τρεις περιέγραψαν τη συμπεριφορά του ως επιθετική, περίεργη. Όπως είπαν με τη μεταφορά του στο Αστυνομικό τμήμα ο κατηγορούμενος ηρέμησε. Τους ζήτησε συγνώμη. Επιβεβαίωσαν ότι ο σωματικός έλεγχος που του έγινε δεν βρήκε κάτι. «Ήθελε να αυτοτραυματιστεί, επιχείρησε να μας δαγκώσει» κατέθεσαν οι αστυνομικοί.

Δήλωσαν επίσης ότι ενώ για την έξοδο του από το σπίτι έπρεπε να έχει στείλε SMS (περίοδος καραντίνας), δεν το είχε κάνει. Ο συνήγορος υπεράσπισης σε μια πράξη γενικά ομολογημένη, δήλωσε ότι ο πελάτης του την ώρα του περιστατικού ίσως ήταν σε κατάσταση αμόκ.  Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε δύο φορές συγνώμη. «Δεν ήμουν ψυχολογικά καλά» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι ρόλο στη συμπεριφορά του έπαιξε η φροντίδα που εκείνη την εποχή πρόσφερε σε άρρωστο συγγενικό του πρόσωπο όπως επίσης το γεγονός ότι ο έλεγχος έγινε κοντά στο σπίτι του. Μπροστά στα μάτια περιοίκων και γειτόνων του. «Ξέφυγα, ζητώ συγνώμη» κατέληξε. Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως ήταν ίδια με την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι δικαστές μετά από μικρή διακοπή και διάσκεψη πρόσθεσαν στην απόφαση και την αναστολή επί 3 έτη. Όπως φάνηκε χθες ο κατηγορούμενος, μετά τη δίκη είχε ευχάριστη συζήτηση με τους αστυνομικούς μάρτυρες της υπόθεση, δεν θα κάνει έφεση. Υπό αυτές τις συνθήκες, εντελώς αντίθετες με αυτές που επικράτησαν στο επίδικο επεισόδιο, όλα τέλειωσαν χθες. Αρκετά θετικά.

Προηγούμενο άρθρο

Καβάλα: Νεκρός στο σπίτι του 40χρονος άνδρας

Επόμενο άρθρο

Άτυχος ο κλέφτης του Smart: Τράκαρε, νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο!