Dark Mode Light Mode

ΑΟΚ – Νίκη Βόλου 1-1: Έχασε τη νίκη στο 92’… (φωτογραφίες-videos)

Για την 4η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Super League 2 ο ΑΟΚ φιλοξένησε στο «Ανθή Καραγιάννη» τη Νίκη Βόλου, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες (1-1).

Παρά το σπάνιας ομορφιάς τέρμα του Μάντιτς, η Νίκη Βόλου βρήκε την ισοφάριση 2 λεπτά πριν τέλος, ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΑΟΚ είχε «κλειδώσει» την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα…

Η απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τζιώρα σόκαρε άπαντες στο γήπεδο, ισοφαρίζοντας για τους φιλοξενούμενους… Η εκτέλεση έγινε χαμηλά. Η μπάλα έσκασε στο πρώτο δοκάρι, πέρασε μέσα από πολλά σώματα και κατέληξε στα δίχτυα.

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 2.000 φίλαθλοι ενώ πριν την έναρξη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζόρτζ Μπάλντοκ. Η ομάδα της Καβάλας έδειξε ψυχή, περίσσιο πάθος και αυταπάρνηση. Πάλεψε σε όλο το διάστημα του αγώνα, παρά τη μεγάλη δυσκολία που είχε στο να δημιουργήσει. Άξιζε τη νίκη στο 100%.

Μεγάλη εμφάνιση από Τσαμούρη, Αστρά, Γαβριηλίδη. Σημαντική υπήρξε η συνεισφορά των αλλαγών στο δεύτερο ημίχρονο. Καθοριστική και η αγωνιστική «άνοδος» του Κατσούρι, που πήρε προσπάθειες στην πλευρά του μετά το 65′ και ανταμείφθηκε.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις απέναντι στις δύο εστίες. Ο ΑΟΚ είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο όμως δυσκολευόταν πολύ να βρει σωστή τελική πάσα, όταν έφτανε έξω από την περιοχή του Τσέλιου.

Από την άλλη, η Νίκη Βόλου έψαξε προοπτικές κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 14ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου, η κεφαλιά του Γαβριηλίδη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 27′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά, με τον Αστρά να εξουδετερώνει προσπάθεια του Βερνάρδου από αριστερά. Η δυσκολία που αντιμετώπιζαν οι «αργοναύτες» στην τελική πάσα ανάγκασε τον Νίκο Καραμπετάκη να προβεί πολύ νωρίς (34′) στην πρώτη του διορθωτική κίνηση, περνώντας στον αγώνα τον Κασέμι αντί του Ομπιόχα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ (47′), όμως του σουτ του Δούμτση πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί, κάθετο δοκάρι του Αστρά.

Λίγο αργότερα (50′) η Νίκη Βόλου έχασε εκ νέου μεγάλη ευκαιρία με τον Βερνάρδο, με τον Αστρά να σώζει ξανά. Το Καβαλιώτικο συγκρότημα έχασε μέτρα στο γήπεδο, έτσι ο προπονητής προχώρησε σε τριπλή κίνηση με τους Γκέκα, Ολιβέιρα και Μέτσε.

Με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ο Γκέκας απείλησε με το κεφάλι αλλά αστόχησε. Στο 80ο λεπτό, ο ήρωας του Πλωμαρίου, Μπόγκνταν Μάντιτς «χτύπησε» ξανά και μ’ ένα ανάποδο ψαλίδι έδωσε το προβάδισμα στον ΑΟΚ.

Προηγήθηκε ατομική ενέργεια του Κατσούρι από τα δεξιά και κεφαλιά-πάσα του Κασέμι. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζιώρα, η άμυνα των «αργοναυτών» αδράνησε και η μπάλα κατέληξε κατευθείαν στα δίχτυα του Αστρά.

Το σοκ ήταν μεγάλο όμως χρόνος για αντίδαση δεν απέμενε… Έτσι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας. Αμφότεροι έχουν από 3 στη βαθμολογία ενώ ο ΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Μακεδονικό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Καβάλα (Καραμπετάκης): Αστράς, Τσαμούρης (67′ Σμίλτος), Ίτσιος, Πάσατζιτς, Κατσούρρι, Δημητριάδης (59′ Ολιβέιρα), Γαβριηλίδης, Λέλεκας (59′ Μέτσε), Παπαδόπουλος (59′ Γκέκας), Εμπούκα (34′ Κασέμι), Μάντιτς.

Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος): Τσέλιος, Οικονομόπουλος, Μάταους, Προδρομίτης, Νταμιάν Σίλβα, Εντ Κάρλος (58′ Σπυρίδης), Λίταινας (85′ Βλάχος), Ταβάρες, Δούμτσης (58′ Τζιώρας), Αρίας (66′ Τσιλιγγίρης), Βερνάρδος.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Καμπανιακός – ΠΑΟΚ Β΄1-3

ΑΕΛ – Ηρακλής 3-0

Μακεδονικός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – Διαγόρας Ρόδου 0-0

Καβάλα – Νίκη Βόλου 1-1

Η βαθμολογία:

  1. ΑΕΛ 12
  2. ΠΑΟΚ Β’ 8
  3. ΠΑΣ Γιάννινα 7
  4. Μακεδονικός 7
  5. Καμπανιακός 6
  6. Καβάλα 3
  7. Νίκη Βόλου 3
  8. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 2
  9. Διαγόρας 2
  10. Ηρακλής 2

Οι δηλώσεις των προπονητών μετά το τέλος της αναμέτρησης:

Προηγούμενο άρθρο

Πάνθηρες Καβάλας-Ιωάννινα ΣΚ 103-44: Ευχάριστο απόγευμα με άνετη νίκη

Επόμενο άρθρο

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε σε έκθεση τροφίμων στη Στοκχόλμη