Dark Mode Light Mode
Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες της ΑΜΘ
Απ’ τα πολιτιστικά ως τον κανονισμό στάθμευσης της συνοικίας της Παναγίας
Και στη Μεγάλη Λέσχη οι πολιτικοί γάμοι

Απ’ τα πολιτιστικά ως τον κανονισμό στάθμευσης της συνοικίας της Παναγίας

Φωτογραφία του κ. Λαζαρίδη στην κοπή της βασιλόπιτας του δ.σ. του συλλόγου. Για τα μέλη του ο σύλλογος έκοψε βασιλόπιτα μαζί με τη γενική του συνέλευση.

Ο δραστήριος συνοικιακός σύλλογος της Παναγίας «Το Κάστρο» είχε πρόσφατα την τακτική γενική του συνέλευση.

Στη διάρκεια της έγινε ο απαραίτητος απολογισμός αλλά και ο προγραμματισμός επόμενων δράσεων. Συζητήσαμε για αυτά με τον πρόεδρο Φώτη Λαζαρίδη. Κι ενώ η κουβέντα ξεκίνησε με τα πολιτιστικά του συλλόγου, κατέληξε στα προβλήματα. Φυσικά στον υπό εφαρμογή κανονισμός στάθμευσης στη συνοικία. Σημειώνουμε ότι πρόσφατα ο σύλλογος τύπωσε ένα μικρό κατατοπιστικό έντυπο, το οποίο το μοίρασε σε όλη τη συνοικία.

Η συνέντευξη

Ερ: Ποιος είναι ο στόχος σας με το έντυπο, κάτι σαν εφημερίδα, που εκδώσατε;

Απ: Θέλουμε να ενημερώσουμε. Στοχεύουμε στην ενημέρωση των γειτόνων μας. Δυστυχώς όλοι οι κάτοικοι της συνοικίας δε συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις μας. Στις εκδηλώσεις μας. Τις αποφεύγουν. Δεν ξέρω γιατί, ίσως αδιαφορούν. Ίσως δεν θέλουν να γίνουν μέλη κλπ. Εμείς είχαμε την υποχρέωση να τους ενημερώσουμε για πολλά θέματα τα οποία αφορούν την Παναγία. Αποφασίσαμε οπότε να κάνουμε αυτό το έντυπο.  Το κάνουμε τακτικά. Στα 3 χρόνια, δυο φορές. Το έντυπο μοιράζετε πόρτα- πόρτα. Περίπου 600 αντίτυπα. Πάει παντού.

Ερ: Έχει πλούσια δραστηριότητα ο σύλλογος. Τελευταία καταφέρατε και τον έχετε αναπτύξει ακόμη περισσότερο.

Απ: Ανέκαθεν ήταν έτσι. Με πολλές δράσεις, με πολλές δραστηριότητες όσον αφορά το πολιτιστικό κομμάτι αλλά και το κοινωνικό κομμάτι. Δεν αφήνουμε κάτι να περάσει. Όπου μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε το κάνουμε. Αυτό είναι στις αρχές του συλλόγου. Ο κόσμος ανταποκρίνεται στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος.

Ερ: Πρέπει να είστε ικανοποιημένοι σαν διοικητικό συμβούλιο με τα καινούργια τμήματα, με τη χορωδία. Με το χορευτικό και με τη αγιογραφία;

Απ:  Σύμφωνα με τον πληθυσμό της συνοικίας, δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση. Τους προσφέρουμε αυτά όχι με σκοπό να βγάλει ο σύλλογος χρήματα. Ισα- ισα ανταποδοτικά να πληρώσουμε τη δασκάλα, να τους προσφέρουμε κάτι που ενδεχομένως να είναι μακριά για αυτούς. Δηλαδή να αποφύγουν να πάνε στο κέντρο κλπ. Πιστεύουμε ότι θα τους ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο. Υπάρχει ελπίδα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Ερ: Λένε άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων ότι δεν ανανεώνεται το δυναμικό τους. Δεν έρχονται νέοι άνθρωποι. Το έχετε εσείς αυτό το πρόβλημα;

Απ: Βέβαια. Αυτό είναι γενικό ζήτημα κι υπάρχει σε όλους τους συλλόγους. Με εξαίρεση ένας- δυο σύλλογοι που μαζεύουν όλη τη νεολαία. Από εκεί και πέρα υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει κορεσμός σε έναν κόσμο που συμμετέχει στους συλλόγους πολλά συνεχόμενα χρόνια. Εγώ ψάχνω να βρω κάποιον να με διαδεχθεί. Αρκεί να αγαπήσει αυτό που κάνει ο σύλλογος. Θα τον κάνω αμέσως πρόεδρο. Είμαι πολλά χρόνια στη θέση, θα πάρω και σύνταξη που λένε…..

Ερ: Με τον κανονισμό στάθμευσης στη συνοικία της Παναγίας; Ενώ είναι όλα έτοιμα, ο κανονισμός δεν εφαρμόζεται.

Απ: Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο μόνο ο Δήμαρχος μπορεί να μας το λύσει. Είναι όλα έτοιμα αλλά προέκυψαν στην πορεία που πήγαμε να το εφαρμόσουμε, κάποια επιπλέον άτομα που είναι σε καθημερινή βάση στην Παναγία. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των σχολείων. Πολλοί καθηγητές από το 5ο Γυμνάσιο πάνε και συμπληρώνουνε ώρες και σε άλλα σχολεία.  Πηγαινοέρχονται. Το πρόβλημα είναι να βρουν να παρκάρουν όπου θέλουν στην Παναγία αλλά με περιορισμένη ισχύ της κάρτας που θα πάρουν. Έρχονται το πρωί στις 8 και μέχρι τις 2 το μεσημέρι τελειώνουν οι υποχρεώσεις τους σαν καθηγητές. Εκεί θα σταματάει η κάρτα να ισχύει. Δεν θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει μια αργία ή ένα απόγευμα ή ένα βράδυ.

Ερ: Είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός;

Απ: Έτσι πιστεύω και εγώ. Με το Δήμαρχο που το συζητήσαμε είπαμε ότι εφαρμόζοντας αυτόν τον κανονισμό θα δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα. Θα είμαστε έτοιμοι να τα μαζέψουμε και θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Στα χαρτιά είναι εύκολο. Σχεδιάζεις και λες ότι αυτό θα γίνει. Στην πράξη είναι δύσκολο. Πρέπει να δούμε τις ανάγκες, να δούμε τι έχει γίνει στραβό για να το διορθώσουμε. Έτσι ώστε το μέτρο για το καλοκαίρι, από το Πάσχα και μετά που έχουμε πολύ κόσμο, να εφαρμοστεί και να μην έχουμε προβλήματα. Για μας προέχει η ζωή των κατοίκων. Να έχουν ανά πάσα στιγμή το ασθενοφόρο τους, την πυροσβεστική κλπ.

Ερ: Την περασμένη Κυριακή (ημέρα Κυριακή) είδαμε τη Δημοτική Αστυνομία να κάνει ελέγχους στην Παναγία.

Απ: Καλά κάνει. Όταν εφαρμοστεί το μέτρο θα βοηθήσει και τη Τροχαία Καβάλας. Είναι μια υπόσχεση που πήραμε. Οι τροχονόμοι θα ανεβαίνουν μέχρι και αργά το βράδυ στην Παναγία. Αν εφαρμοστεί το μέτρο και υπάρχει έλεγχος, θα γίνει είναι συνείδηση του καθενός. Δεν ανεβαίνουν πάνω. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει έλεγχος και ανεβαίνουν όλοι πάνω. Το σκέφτονται διαφορετικά αλλά στο τέλος την… πατάνε γιατί γράφουν συνέχεια. Υπάρχουν έλεγχοι συνεχώς ακόμη και τώρα.

Προηγούμενο άρθρο

Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες της ΑΜΘ

Επόμενο άρθρο

Και στη Μεγάλη Λέσχη οι πολιτικοί γάμοι