Πανηγυρικό ήταν χθες το πρωί το κλίμα στο πρώην ΤΕΙ Καβάλας, νυν ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Virtual School, το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου Χρήστου Στυλιανίδη θα επεκταθεί. Έτσι ώστε να ενημερώνει όχι μόνο τους μαθητές αλλά και την κοινωνία γενικότερα.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσε σε θέματα έκτακτων περιστατικών φυσικών καταστροφών μαθητές 20 σχολείων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μίλησαν άπαντες σε τηλεδιάσκεψη, δήλωσαν πλήρως ικανοποιημένοι και από την εμπειρία και από το τελικό αποτέλεσμα. Αρκετοί εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι οι μαθητές των σχολείων τους δεν γνώριζαν (έμαθαν μέσω του προγράμματος) τους τριψήφιους αριθμούς έκτακτης ανάγκης! Εκπαιδευτικός του 24ου δημοτικού σχολείου Καβάλας (συμμετείχε στο πρόγραμμα) είπε ότι οι μαθητές του σχολείου δεν γνώριζαν το τριψήφιο νούμερο του Λιμεναρχείου (108). «Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, ισχύει κι αλλού» σχολίασε ο κ. Στυλιανίδης.
Βασικός εισηγητής ήταν ο καθηγητής κ. Αύγουστος Τσινάκος. Παρουσίασε τη δουλειά που έχει γίνει ως τώρα. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Εμμανολούδης αλλά και ο κ. Στυλιανίδης. Διαβεβαίωσε τη συνέχιση του προγράμματος, γεγονός που ικανοποίησε τους έχοντες την ευθύνη αυτού. Οι εκπαιδευτικοί των συμμετεχόντων σχολείων είπαν μέσω της τηλεδιάσκεψης ότι οι εντυπώσεις από το πρόγραμμα είναι άριστες. Το περιέγραψαν ως κάτι μοντέρνο και «φρέσκο». Οι μαθητές γίνονται δημιουργοί της γνώσης, τόνισαν. Ο κ. Στυλιανίδης που μίλησε στο τέλος είπε ότι «… αποδεικνύεται ότι όταν δώσουμε σωστό υλικό και σωστή διαδικασία τότε οι μαθητές απορροφούν τα πάντα. Άξιζε τον κόπο για την προσπάθεια. Το πρόγραμμα πρέπει να επεκταθεί. Θα το πάμε στις οικογένειες και στις τοπικές κοινωνίες».