Dark Mode Light Mode

Απαγόρευση χρήσης νερού σε 3 οικισμούς της Θάσου

Ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης αποδέχεται την εισήγηση της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΕ Καβάλας, απαγορεύει την ανθρώπινη κατανάλωση στο νερό τριών οικισμών της Θάσου. Η απόφαση του πάρθηκε προχθές 3 Σεπτέμβρη αλλά δεν έγινε ευρύτερα γνωστή. Οφείλεται στο ότι:

“Οι αριθ. 240636-3, 240636-7, 240636-10, 240657-1, 240657-2, 240657-3 και 240657-4 εκθέσεις αποτελεσμάτων εργαστηριακών δοκιμών του ινστιτούτου Χημικών, Μικροβιολογικών και Περιβαλλοντικών αναλύσεων (ICMEA) για τις δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν την 20/08/2024 και 27/08/2024 από την Υπηρεσία μας, όπου διαπιστώνονται υπερβάσεις στις παραμετρικές τιμές του Εντεροκόκκου και των Κολοβακτηριδίων στο νερό του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Παναγίας, Κάστρου και Μεγάλου Πρίνου(Μεγάλο Καζαβίτι) του Δήμου Θάσου”.

Η απόφαση του κ. Τοψίδη αναφέρει:

“Απαγορεύουμε τη χρήση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από το δίκτυο ύδρευσης των οικισμών Παναγίας, Κάστρου και Μεγάλου Πρίνου (Μεγάλο Καζαβίτι) του Δήμου Θάσου, για πόση, παρασκευή τροφίμων και ατομική υγιεινή και περιορίζουμε τη χρήση αυτού στις λοιπές, εκτός των ανωτέρω, χρήσεις (καθαριότητα κ.τ.ο.).

Η ΔΕΥΑ Θάσου παρακαλείται όπως ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις που υδροδοτούνται από την πηγή σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο. Η ΔΕΥΑ Θάσου να προβεί σε άμεση λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου που θα διασφαλίζει κανονική παροχή υγιεινού και καθαρού νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση ώστε να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας ήτοι:

Να προβεί στον έλεγχο της ορθής λειτουργίας του συστήματος απολύμανσης και στην πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων δειγματοληψιών από το δίκτυο ύδρευσης και τις δεξαμενές υδροδότησης των αναφερόμενων οικισμών, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα (προτείνεται να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δύο δειγματοληψίες σε διάστημα μιας εβδομάδος) αποστέλλοντας στη Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καβάλας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων.

Σημειώνεται ότι τα δείγματα θα αναλύονται από εργαστήρια που πληρούν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Να μας γνωρίσει την κατάσταση και τυχόν προβλήματα στα εν λόγω δίκτυα ύδρευσης και τις δεξαμενές υδροδότησης, τα μέτρα προστασίας αυτών καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στην αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης με σκοπό να εξασφαλισθεί σε σταθερή βάση η υγιεινότητα του νερού και η προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η απόφαση ισχύει μέχρι την διαπίστωση αποκατάστασης των μικροβιολογικών παραμέτρων και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας με σκοπό την παροχή υγιεινού νερού σε μόνιμη βάση. Η απόφαση αυτή αίρεται με νεότερη και μετά από σχετική εισήγηση της Δ/νσης Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καβάλας”.

Προηγούμενο άρθρο

Θάνατος 78χρονου Βούλγαρου στην παραλία της Ψιλής Άμμου

Επόμενο άρθρο

Η Μυρτώ Σταμπουλίδου επέστρεψε στο «λιμάνι» της καρδιάς της