Dark Mode Light Mode

Απαντήσεις Δέμπα στις δηλώσεις Αρσονιάδη για το έργο στον Άγιο Νικόλαο

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας με δηλώσεις που έκανε χθες στην Πρωινή απάντησε στην κριτική που την προηγούμενη μέρα του έκανε- ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών- ο Παναγιώτης Αρσονιάδης.

Η μεταξύ τους αντιπαράθεση είναι έντονη κι ως εκ τούτου και αρκετά υπερβολική κι έχει όπως φαίνεται μόνο αφορμή τα εκτελούμενα έργα στον Άγιο Νικόλαο. Οι δύο φορείς, αλλά και ο Εμπορικός σύλλογος, φαίνεται να συμφωνούν σε όλα τα άλλα. Συμφωνούν στα βασικά, νέα έργα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου να γίνουν μετά τον Σεπτέμβρη. Παρά την ουσιαστική αυτή συμφωνία υπάρχει αντιπαράθεση αλλά μόνο για τη διαδικασία.

Στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας είπε αρχικά και μεταξύ άλλων:

«Το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην αγορά του Αγίου Νικολάου έχει προϋπολογισμό 1,8 εκ ευρώ. Ο Εμπορικός σύλλογος συμμετέχει ουσιαστικά αλλά άτυπα. Το έργο γίνεται από κοινού, από το Δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο. Τέτοια έργα γίνονται σε όλη την Ελλάδα κι είναι περισσότερα από 40 συνολικά.

Το έργο εγκρίθηκε το 2020. Συμφώνησαν να επωφεληθούν 100 καταστήματα. Η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και στο έργο βεβαιώθηκε γραπτώς από ισάριθμους επαγγελματίες. Έγιναν δύο συναντήσεις τουλάχιστον.

Έγινε διαβούλευση, αυτοψία στα σημεία του έργου και πρόσφατα λόγω της έναρξης του και συνέντευξη τύπου. Αυτά που έγιναν και θα γίνουν είναι γνωστά, συμφωνημένα με τους επαγγελματίες της περιοχής. Ζητούμε τα έργα στους δρόμους του Αγίου Νικολάου να γίνουν μετά τον Σεπτέμβρη. Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου συμφωνεί στην εκτίμηση ότι τα έργα που ήδη γίνονται, στα πεζοδρόμια στην Ύδρας και Κουντουριώτου, τελειώνουν. Θεωρεί ότι το τέλος αυτών των εργασιών θα δημιουργήσει αποτέλεσμα θετικό, θα πείσει για το σωστό της παρέμβασης.

Ωστόσο επιμένει ότι η συνέχεια του έργου πρέπει να υπάρξει μετά τον Σεπτέμβρη. Είναι σε επικοινωνία με το Δήμο για να εξασφαλιστεί αυτό και το ότι αν γίνει δεν θα υπάρξουν συνέπειες. «Είναι και θέμα του αναδόχου» είπε χαρακτηριστικά.

Για την κριτική που του έκανε σε προσωπικό επίπεδο ο κ. Αρσονιάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε: « Οι δηλώσεις του ήταν μια γενικά απρεπής συμπεριφορά. Εκτός των άλλων είναι άσχετος με αυτά τα προγράμματα άρα και με αυτά τα έργα».

Ο κ. Δέμπας δεν κλήθηκε να συμμετέχει στη συνάντηση της περασμένης Κυριακής όπου συζητήθηκε η ανάγκη το έργο να συνεχιστεί μετά τον Σεπτέμβρη. Τη μη ενημέρωση και μη πρόσκληση του δεν την θεωρεί σωστή ενέργεια. Καταλαβαίνει ότι προέρχεται από την Ομοσπονδία.

Προηγούμενο άρθρο

Βγήκε από τη ΜΕΘ ο εργαζόμενος της Καθαριότητας του Δήμου Παγγαίου

Επόμενο άρθρο

Περισσότεροι ασθενείς, λιγότεροι γιατροί στο Νοσοκομείο (συνέντευξη)