Dark Mode Light Mode

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας δείχνει ότι … «έρχεται» η συνδιδασκαλία!

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή απάντησε εμμέσως πλην σαφώς σε ερώτηση (μια από τις πολλές που προ εβδομάδων κατατέθηκαν στη Βουλή) σχετικά με τη συνδιδασκαλία σε δημοτικά σχολεία του Νομού.

Η κ. Μακρή απαντά στους βουλευτές του ΚΚΕ με τρεις τρόπους και τρία έγγραφα: το με αριθμ. πρωτ. Φ.2.4/5474/8-07-2024 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Την υπ αριθμ. Φ. 11.2/2563/26-06-2024 απόφαση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και την με αρ. Φ3/897/97652/Γ1/25-09-2006 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 1507/τ.Β΄/13-10-2006).

Από αυτά τα έγγραφα ενδιαφέρον έχει αυτό που υπογράφει η κ. Μαριγούλα Κοσμίδου, αναπληρώτρια διευθύντρια εκπαίδευσης στην ΑΜΘ. Καταλαβαίνουμε ότι τα δεδομένα δεν αλλάζουν κι έτσι προγραμματίζονται και συνδιδασκαλίες.

Η κ. Κοσμίδου μέσω του Υπουργείου, ενημερώνει τους βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης για τα ακόλουθα:

«Η λειτουργικότητα των Δημοτικών σχολείων της ΔΠΕ Καβάλας για το επόμενο σχολικό έτος 2024- 2025 αποτυπώνεται με βάση τον αριθμό των φοιτούντων μαθητών σε κάθε τάξη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος my school που καταχωρούνται από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Η οργανικότητα των Δημοτικών σχολείων προσδιορίζεται από την αναλογία δεκαπέντε (15) μαθητών προς ένα δάσκαλο για τα μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια και για τα λοιπά είκοσι πέντε (25) μαθητών προς ένα δάσκαλο. Συγκεκριμένα, τα σχολεία που υποβιβάστηκαν στην ΔΠΕ Καβάλας έχουν πολύ μικρότερο αριθμό φοιτούντων μαθητών, από πέντε (5) έως και εννιά (9) μαθητές/τριες σε τουλάχιστον δύο (2) τάξεις.

Τέλος, δόθηκε η επιλογή στους γονείς, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε όμορα πολυθέσια σχολεία όπου μπορούν να έχουν εφαρμογή σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι».

Το προαναφερθέν έγγραφο έχει ημερομηνία 8 Ιουλίου 2024.

(φωτογραφία αρχείου)

Προηγούμενο άρθρο

Τρεις μέρες η ψηφοφορία για τις εκλογές στο Επιμελητήριο!

Επόμενο άρθρο

Οικοδομική άδεια για υπόσκαφες κατοικίες κοντά στην παραλία της Σαλιάρας