Dark Mode Light Mode
Φεστιβάλ Χρωμάτων για μικρούς και για μεγάλους (φωτογραφίες-video)
Απαραίτητα τα έργα στις περιοχές κοντά στην καμένη έκταση της Θάσου, σημειώνει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος
Η «Λευκή Νύχτα» της Κηπούπολης και άλλα νέα τοπικών συλλόγων

Απαραίτητα τα έργα στις περιοχές κοντά στην καμένη έκταση της Θάσου, σημειώνει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας της παράταξης του Χ. Τοψίδη «Περιφερειακή Σύνθεση», κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος μίλησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Έκανε δηλώσεις για τα δύο θέματα επικαιρότητας που έχουν σχέση και τα δύο με τη Θάσο. Την επόμενη μέρα της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Ποταμιάς και την τουριστική κίνηση στην τρέχουσα Καλοκαιρινή περίοδο. Σε όσα είπε ρόλο παίζει η προηγούμενη εμπειρία του.

Ως Αντιπεριφερειάρχης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας χειρίστηκε παρόμοια θέματα στις μεγαλύτερες πυρκαγιές στο νησί του 2016 και τα Καλοκαίρια τα πέντε χρόνια της παρουσίας του στη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας.

Σχετικά με την πυρκαγιά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος είπε:

«Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκα το σημείο της πυρκαγιάς. Είχα συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη του. Θα συμφωνήσω ότι ήταν μία δύσκολη πυρκαγιά, σε μία περιοχή χωρίς δασικούς δρόμους. Σε ένα δάσος παρθένο. Σημαντική ήταν η προσπάθεια του Δήμου Θάσου, των εθελοντών πολιτών του νησιού και φυσικά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κατά τη γνώμη μου καταλυτική ήταν η παρέμβαση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος φρόντισε ώστε να ενισχυθούν οι εναέριες δυνάμεις ενώ έδωσε εντολή και μεταφέρθηκαν έγκαιρα στο νησί μηχανήματα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αμέσως μετά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος ζήτησε να προγραμματιστούν τα απαραίτητα έργα για να προστατευτούν οι περιοχές κοντά στις οποίες υπήρξε η πυρκαγιά. Είπε χαρακτηριστικά: «Όπως έγινε μετά τις πυρκαγιές του 2016 έτσι και τώρα πρέπει να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις.

Τότε βέβαια η καταστροφή ήταν μεγαλύτερη. Αλλά είχαμε καταφέρει και είχαμε βρει χρήματα για απαραίτητα έργα. Τα έργα αυτά πρέπει και πάλι να προγραμματιστούν και να γίνουν γρήγορα. Θα είναι έργα αντιδιαβρωτικά, δασοτεχνικά, αντιπλημμυρικά κτλ. Με στόχο και μεταξύ των άλλων να μην φτάσουν στις παραλίες του νησιού τα υπολείμματα της φωτιάς. Κι εννοώ και τις στάχτες».

Για αυτόν τον λόγο ο Θόδωρος Μαρκόπουλος ζητά να κινητοποιηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και φυσικά τα αρμόδια Υπουργεία. Προς τα οποία σημειώνει ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις για να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα.

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση ο κ. Μαρκόπουλος είπε:

«Η Θάσος όπως λένε πολλοί και είναι αλήθεια, έχει φέτος το Καλοκαίρι πάρα πολύ κόσμο. Οι φορείς κυρίως του νησιού πρέπει να δουν το θέμα της διαχείρισης αυτής της τουριστικής κίνησης. Για να μην κλείσει η στρόφιγγα των τουριστών από την Ευρώπη.

Να συνεχιστούν με λίγα λόγια οι πτήσεις τσάρτερ. Πρέπει να διατηρηθεί η πολλαπλή σύνθεση του τουριστικού ρεύματος και τελικά η Θάσος να επωφελείται ενός τουρισμού που δεν θα είναι μόνο οδικός. Να μπορεί με αυτόν τον τρόπο να φιλοξενεί Έλληνες και ξένους τουρίστες που θα είναι όλων των κατηγοριών όσον αφορά την οικονομική τους δυνατότητα».

Προηγούμενο άρθρο

Φεστιβάλ Χρωμάτων για μικρούς και για μεγάλους (φωτογραφίες-video)

Επόμενο άρθρο

Η «Λευκή Νύχτα» της Κηπούπολης και άλλα νέα τοπικών συλλόγων