Dark Mode Light Mode

Απαραίτητοι οι εργάτες από τρίτες χώρες σε τουρισμό- εστίαση- αλιεία (video)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Καβάλας συγκάλεσαν χθες σύσκεψη τοπικών φορέων με θέμα τους απαραίτητους εργάτες από τρίτες χώρες και τη διαδικασία μετάκλησης τους.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών, των επαγγελματιών αλιέων, ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων, ο πρόεδρος του σωματείου εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων κτλ.

Ξεχώρισε η συμμετοχή του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη. Όλοι ζήτησαν να επισπευστούν και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για να βρεθούν τα εργατικά χέρια που θα απασχοληθούν στο Νομό τα επόμενα δύο έτη.

Το 2025 και το 2026. Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θάσου είπε ότι ο τουρισμός στο νησί χρειάζεται ανά σεζόν 4.000 εργάτες και εργαζόμενους. Που δεν έχει. Επιθυμεί να τους βρει με τις μετακλήσεις από τρίτες χώρες.

Όλοι οι υπόλοιποι κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα, έστω κι αν δεν ήταν και τόσο συγκεκριμένοι. Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας συγκέντρωσε τα αιτήματα. Θα τα στείλει αρχικά στην κεντρική υπηρεσία της Κομοτηνής. Κι από εκεί τα αιτήματα θα πάρουν το δρόμο τους στο αρμόδιο Υπουργείο.

Προηγούμενο άρθρο

1η Νοέμβρη το νέο λιμάνι στη Europort!

Επόμενο άρθρο

Η καθιερωμένη γιορτή του ΦΟΚ, η δράση του και το σταθερό του παράπονο