Dark Mode Light Mode

Από πτώση κεραυνού προκλήθηκε η πυρκαγιά στο Παγγαίο (videos)

Αγωνιώδη μάχη συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην κορυφή του Παγγαίου στην Καβάλα.


Ρεπορτάζ στο GRTimes: Αναστασία Κοσμίδου

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις ρίψεις στην κορυφή του Παγγαίου στην Καβάλα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και εξαπλώνουν διαρκώς νέες εστίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό που έπεσε χθες στη δασική περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση 75 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

«Επιχειρούν πολλά εναέρια και επίγεια μέσα για την κατάσβεση, ωστόσο υπάρχει έντονος αέρας και δυσκολεύει τις προσπάθειες» δήλωσε στο GRTimes ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. «Θα εξαρτηθεί από τον αέρα» απάντησε ο ίδιος ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες να κινδυνέψει κατοικημένη περιοχή.

πηγή: grtimes.gr

Προηγούμενο άρθρο

Στην Καβάλα η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Επόμενο άρθρο

Γιάννης Πασχαλίδης: «Συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια για να περιοριστεί η φωτιά και να μην επεκταθεί περαιτέρω»