Dark Mode Light Mode

Cosmopolis Festival 2024: Από σήμερα και κάθε βράδυ στη συνοικία της Παναγίας

Το φεστιβάλ Cosmopolis είναι για την πόλη της Καβάλας μια μεγάλη γιορτή, ξεκίνησε υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και αμέσως επικεντρώθηκε στη συνοικία της Παναγίας.

Πέρασε από διάφορες οργανωτικές φάσεις, επηρεάστηκε και άλλαξε ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ένα σαφώς πιο νεανικό πρόσωπο. Από σήμερα και για όλη σχεδόν την εβδομάδα στη συνοικία της Παναγίας, το Cosmopolis 2024 επανέρχεται – και επανέρχεται δριμύτερο.

Αποτελεί μια γιορτή που συνδυάζει όλες τις τέχνες, δίνει προτεραιότητα στη μουσική, αναπτύσσει πολλές και διάφορες άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Η διαδικασία είναι λίγο-πολύ γνωστή…

Τις απογευματινές ώρες ο κεντρικός δρόμος της συνοικίας της Παναγίας κλείνει και αρχίζει το βάδισμα, το περπάτημα στην οδό Θεόδωρου Πουλίδου, μέχρι το χώρο δίπλα από το άγαλμα του Μεχμέτ Αλή.

Εκεί και φέτος υπάρχει η μεγάλη εξέδρα για τις συναυλίες, με τις οποίες θα ολοκληρώνεται μουσικά κάθε βραδιά. Σ’ όλη αυτή τη διαδρομή από την οδό Κουντουριώτου μέχρι το χώρο των συναυλιών ο επισκέπτης μπορεί να δει πολλά και διάφορα, να ξεναγηθεί σε δρώμενα που έχουν σχέση με πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους τέχνες, να συμμετάσχει ενεργά στις δράσεις, να γνωρίσει πολιτισμούς και να μάθει πράγματα που δεν γνωρίζει.

Η φετινή διοργάνωση έγινε προσαρμοσμένη στοπλαίσιο της εποχής, εξυπηρετώντας τη σκοπιμότητα για την ανανέωση της διοργάνωσης. Υπάρχουν πάρα πολλοί που συμμετέχουν, υπάρχουν πάρα πολλοί που δρουν εθελοντικά και βοηθούν τη διοργάνωσηκαι φυσικά πάρα πολλοί θα είναι οι επισκέπτες του.

Για σήμερα το βράδυ η πρώτη μουσική συναυλία αναφέρεται στο δίδυμο Μάλαμα-Καραπατάκη, για την οποία το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλο. Το φεστιβάλ Cosmopolis είναι για την Καβάλα η μεγαλύτερη καλοκαιρινή γιορτή μέσα στην πόλη.

Για κάτι τέτοιο έχει προετοιμαστεί η Καβάλα… Και όπως φαίνεται -με τη βοήθεια και του καιρού- κάτι τέτοιο θα ζήσουμε από σήμερα και ως το τέλος της εβδομάδας στη συνοικία της Παναγίας!

Πρόγραμμα Δευτέρας 29 Ιουλίου

19:00

Street Food & Bazaar, Γεύσεις&Αρώματα, Θ. Πουλιδου, Food Market Street Music

19:00

CosmoKids, Δράσεις για παιδιά, Παρκάκι αρχή Θ. Πουλιδου, ArtGames

19:30

Street Events, Δρομικά Events, Θ. Πουλιδου, Street Art Street Music

19:30

CosmoWorkshops, Εργαστήρια για μικρούς & μεγάλους, Φάρος, ArtWorkshop

20:00

CosmoDances, Χοροί του κόσμου, Θ. Πουλιδου 22, DanceShow

21:30

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ, Πλ. ΜωχάμετΆλη, Συναυλία

21:30

CosmoCinema, Ταινίες του κόσμου, Παλιά Μουσική

Cinema

21:30

TAF x Cosmopolis, Animation festival, 5o Γυμνάσιο, Art Cinema

Προηγούμενο άρθρο

Συγχαρητήριο Μήνυμα για τους Επιτυχόντες του ΓΕΛ Ελευθερούπολης

Επόμενο άρθρο

Νεκρός 88χρονος που κολυμπούσε στην παραλία της Κάριανης