Dark Mode Light Mode
Το πολυτελές "Ουρανός" πάλι στο λιμάνι της Καβάλας
Από τη Δευτέρα εκδηλώσεις στο Φρούριο: Ποιες είναι και πόσο θα πληρώσουν τον Δήμο
Ένα αφιέρωμα στον αγιογράφο Γιώργο Γιαρισκάνη

Από τη Δευτέρα εκδηλώσεις στο Φρούριο: Ποιες είναι και πόσο θα πληρώσουν τον Δήμο

Με την κατάργηση της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» και το Φρούριο ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου. Άρα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για όλα όσα το αφορούν. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 3/7 αποφασίστηκαν οι επόμενες εκδηλώσεις και πόσο θα πληρώσουν το Δήμο. Αναλυτικά:

  1. Με αίτηση εταιρεία ζητά την εκμίσθωση του υπαίθριου θεάτρου του Φρουρίου Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσει παιδικό θέατρο ‘Η Μάσα και ο Αρκούδος’, την Δευτέρα 8/7/2024 και ώρα 20.30μ.μ. έναντι μισθώματος εξακοσίων (600,00 €) ευρώ πλέον νόμιμου τέλους χαρτοσήμου.
  2. Με αίτηση, εταιρεία ζητά την εκμίσθωση του υπαίθριου θεάτρου του Φρουρίου Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσει παιδικό θέατρο ‘Η Θάλασσα και ο Γέρος του Ε. Χέμινγουέι’, την Τετάρτη 10/7/2024 και ώρα 21.30μ.μ. έναντι μισθώματος εξακοσίων (600,00 €) ευρώ πλέον νόμιμου τέλους χαρτοσήμου.
  3. Με αίτηση, εταιρεία ζητά την εκμίσθωση του υπαίθριου θεάτρου του Φρουρίου Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσει παιδικό θέατρο ‘Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες –The Show’, την Τρίτη 16/7/2024 και ώρα 20.45μ.μ. έναντι μισθώματος εξακοσίων (600,00 €) ευρώ πλέον νόμιμου τέλους χαρτοσήμου.
  4. Με αίτηση, εταιρία ζητά την εκμίσθωση του υπαίθριου θεάτρου του Φρουρίου Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι», της Πέμπτη 25/7/2024 και ώρα 21.00μ.μ. και την Παρασκευή 26/7/2024 και ώρα 21.00μ.μ. έναντι μισθώματος εξακοσίων (600,00 €) ευρώ πλέον νόμιμου τέλους χαρτοσήμου για κάθε μία παράσταση.
  5. Με αίτηση, εταιρεία ζητά την εκμίσθωση του υπαίθριου θεάτρου του Φρουρίου Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσει παιδικό θέατρο ‘Ηρακλής – Οι Δώδεκα Άθλοι’, την Κυριακή 4/8/2024 και ώρα 20.45μ.μ. έναντι μισθώματος εκτατών εξήντα (160,00 €) ευρώ πλέον νόμιμου τέλους χαρτοσήμου.
  6. Με αίτηση, εταιρεία ζητά την εκμίσθωση του υπαίθριου θεάτρου του Φρουρίου Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσει παιδικό θέατρο ‘Ο Μάγκας’, την Δευτέρα 12/8/2024 και ώρα 20.45μ.μ. έναντι μισθώματος εκτατών εξήντα (160,00 €) ευρώ πλέον νόμιμου τέλους χαρτοσήμου.

Στη συνέχεια η συζήτηση του θέματος κατέληξε ως ακολούθως:

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε ως προς το ύψος του μισθώματος των εκατόν εξήντα (160€) των «μη κερδοσκοπικών εταιρειών», οι οποίες θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό τους με χαμηλό κόστος εισιτηρίου.

Ο κ. Κροκίδης ως εκπρόσωπος της παράταξής του ψήφισε ναι. Ο κ. Χρυσανίδης ως επικεφαλής και εκπρόσωπος της παράταξής του ψήφισε ναι, λέγοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ο κ. Κελαϊδάκης ως εκπρόσωπος της παράταξής του ψήφισε ναι.

Η κ. Ιωσηφίδου ως επικεφαλής της παράταξής της ψήφισε ναι. Ο κ. Ποτόλιας λαμβάνοντας το λόγο είπε, «ο Δήμος συνεργάζεται με τον ιδιώτη ώστε για να δει κάποιος μια παράσταση θα πρέπει να πληρώσει εισιτήριο», και καταψήφισε το θέμα.

Προηγούμενο άρθρο

Το πολυτελές "Ουρανός" πάλι στο λιμάνι της Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Ένα αφιέρωμα στον αγιογράφο Γιώργο Γιαρισκάνη