Dark Mode Light Mode

Απόφαση δημάρχου Νέστου για την επιτροπή επανασύνδεσης ρεύματος

Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος υπέγραψε χθες απόφαση με την οποία συγκροτείται ειδική δημοτική επιτροπή για τον έλεγχο προϋποθέσεων επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος και εφάπαξ ειδικού βοηθήματος. Στην επιτροπή συμμετέχει ως εκπρόσωπος του δήμου η δημοτική σύμβουλος Ελένη Αργυρέλη. Μετέχει επίσης ως εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ η Αικατερίνη Πουλάκη και της ΔΕΗ η Φωτεινή Παπαδοπούλου. Συντονιστής της επιτροπής ορίζεται η Ελένη Αργυρέλη.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, προβλέπεται ότι: Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής πρέπει να υποβάλουν αίτηση η οποία υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία. Η αίτηση απευθύνεται στην επιτροπή προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Σε κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον Φεβρουάριο 2018.

Στην περίπτωση που οποιοδήποτε περιουσιακό ή εισοδηματικό κριτήριο ή η σύνδεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά το φορολογικό έτος 2017 απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή. Η επιτροπή κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των δικαιολογητικών μπορεί είτε να ζητά την προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων είτε να διενεργεί κοινωνική έρευνα κατ’ οίκον.

Για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης και των συνθηκών διαβίωσης του κάθε νοικοκυριού. Κατόπιν τούτου, ελέγχει εάν πληρούνται τα κριτήρια της κοινής υπουργικής απόφασης του Φεβρουαρίου και αποφασίζει για την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησης. Η ίδια επιτροπή είναι υποχρεωμένη να κοινοποιεί ανά μήνα τις αποφάσεις της στη διεύθυνση ηλεκτρικής ενέργειας του υπουργείου περιβάλλοντος.

Αν η αίτηση γίνει δεκτή ο εκπρόσωπος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας, ως μέλος της ίδιας επιτροπής, διενεργεί έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των ευπαθών καταναλωτών όσον αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, αναζητώντας τα στοιχεία από τον τελευταίο προμηθευτή στον οποίον εκκρεμούν οι οφειλές και καθορίζει αναλογικά το ύψος του ποσού του ειδικού βοηθήματος.

Ο έλεγχος των τεχνικών στοιχείων που απαιτούνται για την επανασύνδεσή τους γίνεται από εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ. Το ποσό του ειδικού βοηθήματος θα καταβάλλεται από το ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έχει ορισθεί ως διαχειριστής του ειδικού λογαριασμού που δημιουργήθηκε γι’ αυτόν το σκοπό, απευθείας στον τελευταίο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν οι οφειλές του δικαιούχου.

Ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας θα ενημερώνεται για να εκδώσει εντολή επανασύνδεσης η οποία θα προωθείται στο ΔΕΔΔΗΕ για εκτέλεση. Ο ΔΕΔΔΗΕ θα υλοποιεί την επανασύνδεση και δε θα χρεώνει τα τέλη αυτής.

 

Προηγούμενο άρθρο

Μάλλον δεν πείσθηκαν οι εκπρόσωποι της Νέας Καρβάλης που συνάντησαν χθες τον κ. Γιαννίκο

Επόμενο άρθρο

Τα χόρτα μεγαλώνουν, ποιος θα τα κόψει;