Dark Mode Light Mode

Αποφεύχθηκε η συνδιδασκαλία για όλα τα σχολεία του Νομού

φωτογραφία αρχείου

Μέσω δηλώσεων που έκαναν χθες ο Βασίλης Μαυρομάτης (πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων) και ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης προκύπτει συγκεκριμένη προοπτική επίλυσης του πρόσφατου προβλήματος για τη λειτουργία αρκετών Δημοτικών σχολείων.

Τόσο στην πόλη όσο και στον Νομό Καβάλας. Το σενάριο της συνδιδασκαλίας απομακρύνεται, αρκεί οι διευθυντές των σχολείων να δεχθούν και να κάνουν περισσότερες ώρες μάθημα. Με τα σημερινά δεδομένα ο κάθε διευθυντής ασκεί περισσότερο διευθυντικά καθήκοντα και λιγότερο εκπαιδευτικά.

Αν όμως υπολογιστεί στο δυναμικό του κάθε σχολείου όπως όλοι οι άλλοι δάσκαλοι, τότε το πράγμα αλλάζει. Αυτό συμφωνήθηκε για τα 4 σχολεία της πόλης. Αυτό θα επιδιωχθεί να γίνει και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις του Νομού.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης και σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη, με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης της ΑΜΘ, είπε στην Πρωινή:

«Δεν θα υπάρξει συνδιδασκαλία τον Σεπτέμβρη. Θα κάνει μάθημα ο κάθε διευθυντής σχολείου κι έτσι αυτό θα λειτουργεί ως 6ταξιο. Λάβαμε αυτήν την υπόσχεση και φυσικά θα παρακολουθήσουμε για την υλοποίηση της.

Η υπόσχεση ισχύει για όλα τα σχολεία και όχι μόνο για αυτά της πόλης». Ο κ. Πασχαλίδης που κι αυτός μίλησε στην Πρωινή, είπε μεταξύ άλλων: «Ενημερώθηκα για το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη. Μίλησα και με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Καβάλας, την κ. Γαϊτανίδου. Που κάνει πολύ καλή δουλειά. Εφόσον δέχονται, θα βοηθήσουν οι διευθυντές των σχολείων».

Το θέμα θα ξαναγίνει επίκαιρο τον Σεπτέμβρη. Τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη η πιο πάνω συμφωνία. Ρόλο θα παίξουν φυσικά και οι εγγραφές μαθητών που τότε είναι πιθανό να προκύψουν. Αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών κάθε σχολείου και τάξης.

Προηγούμενο άρθρο

Παντελίδης σε ΜΑ Ορφανίου, Ράφα σε Αετό Οφρυνίου, Μπαϊκαρά σε Δόξα Θεολόγου

Επόμενο άρθρο

Λειτουργεί νόμιμα το πάρκινγκ βαρέων οχημάτων στο λιμάνι