Dark Mode Light Mode
Τελευταία παράταση στο έργο του κεντρικού λιμανιού
Απογοητευμένοι λόγω ακρίβειας οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Καβάλας (φωτογραφίες-video)
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Απογοητευμένοι λόγω ακρίβειας οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Καβάλας (φωτογραφίες-video)

Με την αναμενόμενη μικρή προσέλευση 30 περίπου ανθρώπων, έκαναν χθες τακτική γενική συνέλευση τα μέλη του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Καβάλας.

Ενώ στις διαμαρτυρίες τους και στις εκδρομές η προσέλευση είναι ικανοποιητική, πάντα ή σχεδόν πάντα οι συνελεύσεις γίνονται με λίγο κόσμο. Περίεργο και αληθινό. Το σωματείο ετοιμάζεται για την εκλογή νέας διοίκησης.

Από τις 11 έως τις 14 Σεπτέμβρη. Δύο μέρες η κάλπη θα είναι στην Καβάλα. Μία μέρα στην Ελευθερούπολη και μία μέρα στη Θάσο. Κι αυτήν την φορά στις εκλογές θα λάβουν μέρος δύο παρατάξεις. Εγγραφές νέων μελών γίνονται. Είναι απαραίτητες αν και συνήθως υπάρχουν μόνο παραμονές εκλογών.

Τα νέα μέλη πρέπει να γίνουν περισσότερα. Να ανανεώσουν το δυναμικό ενός συλλόγου που πρέπει να ενισχυθεί με τους πιο πρόσφατους συνταξιούχους επαγγελματίες. Το σωματείο ζήτησε στοιχεία για αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν από 2012 και μετά.

Ο ΕΦΚΑ επικαλέστηκε προσωπικά δεδομένα και δεν έδωσε ούτε ονόματα, ούτε στοιχεία. Κατόπιν τούτου κι ενώ συνταξιοδοτούνται συνεχώς επαγγελματίες, ελάχιστοι ξέρουν για το σωματείο και λίγοι γράφονται σε αυτό. Εν τω μεταξύ τα χρόνια περνούν.

Άνθρωποι πεθαίνουν, τα μέλη του σωματείου λιγοστεύουν. Καινούργια πρόσωπα στις δράσεις του σωματείου βλέπουμε σπάνια. Κι αυτό είναι φυσικά ένα μεγάλο πρόβλημα για το μέλλον του σωματείου. Ο πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου κ. Μαούνατζης έκανε χθες τον προβλεπόμενο απολογισμό του προηγούμενου έτους.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων. Όλων των συνταξιούχων. Επανέλαβε τη μη αύξηση στις συντάξεις λόγω του νόμου των προσωπικών διαφορών. Τα μνημονιακά μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν.

«Τα πράγματα θα πάνε χειρότερα» είπε για τον Χειμώνα που έρχεται. Αναφέροντας ως πρόβλημα βασικό αυτό της ακρίβειας. Δήλωσε την ικανοποίηση του για τις δράσεις που προηγήθηκαν. Επέμενε σε διεκδικήσεις, πάντα σε συνεργασία όπως είπε με την πανελλαδική ομοσπονδία.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε φυσικά και ο Κώστας Μακέδος, επικεφαλής της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Καβάλας. Μοίρασε έντυπο στους παρευρισκόμενους. Κείμενο κριτικής προς το απερχόμενο συμβούλιο, κείμενο διεκδικήσεων. Πρόεδρος της συνέλευσης ήταν ο κ. Αργύρης Κολιός.

Προηγούμενο άρθρο

Τελευταία παράταση στο έργο του κεντρικού λιμανιού

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023