Dark Mode Light Mode

«Απορρόφηση» του ΔΙΠΑΕ Καβάλας από το Δ.Π.Θ. μέσω νομοσχεδίου;

Έντονες είναι το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που θα κατατεθεί στη Βουλή αρχές Μαρτίου, θα προβλέπεται η «απορρόφηση» του ΔΙΠΑΕ Καβάλας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.)!

Οι φήμες φυσικά και «ταξίδεψαν» ως την Καβάλα δημιουργώντας σχετική ανησυχία. Επίσημα κανείς δεν επιβεβαιώνει την εξέλιξη. Οι φήμες πάντως υπάρχουν. Στηρίζονται και στη γνωστή πρόταση των εκπροσώπων του Δ.Π.Θ. την οποία γνωστοποίησαν στον Πρωθυπουργό (παρουσία της Υπουργού Παιδείας) όταν πρόσφατα αυτός επισκέφθηκε τη Θράκη.

Από τότε ως σήμερα δεν υπάρχει καμιά επικοινωνία, πολύ περισσότερο καμιά συζήτηση ανάμεσα στο Δ.Π.Θ. και το ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Ωστόσο λέγονται πολλά. Κι αυτό ισχύει και λόγω της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παιδείας.

Πληροφορίες από το Υπουργείο και την Αθήνα αναφέρουν ότι στις 3 Μάρτη θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τη σχολική βία. Σε αυτό θα ρυθμίζονται και άλλα θέματα του Υπουργείου και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Ένα από τα άλλα θέματα φέρεται να είναι αυτό του ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Αν είναι αλήθεια τότε όλα θα γίνουν χωρίς να ερωτηθεί καν η Καβάλα και το Πανεπιστήμιο της. Δεν γνωρίζουμε φυσικά τι θα κάνει το ΔΙΠΑΕ στην περίπτωση που τμήμα του Πανεπιστημίου βρεθεί από το ΔΙΠΑΕ στο Δ.Π.Θ.

Η συνέντευξη Στυλιανίδη

Στο μεταξύ σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε σε ζητήματα που προτιμά (ειδικά παραμονές εκλογών), στην ανάγκη ανάπτυξης της Θράκης.

Την οποία σε γενικές γραμμές στηρίζει και στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου της. Στη συνέντευξη ο κ. Στυλιανίδης αναφέρεται σε διεθνοποίηση και μετεξέλιξη του Δ.Π.Θ. ενώ κάνει λόγο και για γιγάντωση του! Μήπως τη γιγάντωση την εννοεί με την απορρόφηση του ΔΙΠΑΕ Καβάλας;

Αρχικά στη συνέντευξη του ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει: «Η διεθνοποίηση και η μετεξέλιξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου σε 3ο Πανεπιστήμιο στη Χώρας μπορεί να την καταστήσει διεθνές εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο».

Αμέσως μετά αναφέρεται στο πως κατά τη γνώμη του πρέπει να αναπτυχθεί η Θράκη: « Για μένα 4 είναι οι πηγές δύναμης στις οποίες πρέπει να στραφούμε. Πρώτον οι αγρότες μας, τους οποίους πρέπει να στηρίξουμε με νέες σύγχρονες πολιτικές συμβολαιακής γεωργίας και υδροοικονομίας που μειώνουν το κόστος παραγωγής και αυξάνουν το τζίρο.

Δεύτερον οι φοιτητές που πρέπει να αυξηθούν μέσα από τη γιγάντωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Τρίτον οι εργαζόμενοι σε επαναλειτουργούσες ή νέες επενδύσεις. Και τέλος οι εκατομμύρια διερχόμενοι τουρίστες που πρέπει να προσελκύσουμε έξυπνα να μείνουν έστω και για λίγο στον όμορφο τόπο μας. Για όλα αυτά απαιτούνται έξυπνες και πρακτικές πολιτικές που προϋποθέτουν συνέργιες της κεντρικής εξουσίας και της αυτοδιοίκησης».

Προηγούμενο άρθρο

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Αποζημιώσεις 7 εκ ευρώ δόθηκαν στους αγρότες του Δήμου Παγγαίου!

Επόμενο άρθρο

Δύο φορές του έκαψαν το σπίτι και μία το αυτοκίνητο!