• 9 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Απόστολος Παυλίδης: «Προτείναμε συνεργασία όλων με αναλογικότητα»

 Απόστολος Παυλίδης: «Προτείναμε συνεργασία όλων με αναλογικότητα»

Ο επικεφαλής της παράταξης Δ.Κ.Μ. κ. Απόστολος Παυλίδης κλήθηκε από την Πρωινή να εξηγήσει τη συγκρότηση των οργάνων του τμήματος Α.Μ. του ΤΕΕ χωρίς τη Δ.Κ.Μ. στα προεδρεία.

Αν και στο αποτέλεσμα των εκλογών του Μάη ήταν πρώτη δύναμη.

Η συνέντευξη του Απόστολου Παυλίδη

Ερ: Γιατί η Δ.Κ.Μ έμεινε έξω από τα όργανα; Ποια είναι η απάντηση;

Απ: Η Δ.Κ.Μ έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα έμεινε έξω γιατί επέλεξε να κινηθεί σε μια κατεύθυνση επίτευξης μιας μεγάλης συνεργασίας. Η άποψη μας είναι ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο πρέπει να στελεχωθεί με όσο το δυνατό περισσότερους μηχανικούς, προκειμένου να πάμε σε παραγωγή θέσεων και προτάσεων για το καλό της περιοχής. Για το καλό των μηχανικών. Εμείς απευθυνθήκαμε με την ίδια πρόταση σ’ όλες τις άλλες παρατάξεις. Η οποία πρόταση εξέφραζε την αναλογικότητα στην εκπροσώπηση στα προεδρεία. Τόσο της διοικούσας επιτροπής όσο και της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας. Οφείλω να εξηγήσω ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας είναι άλλο όργανο διοίκησης που κινείται στα όρια του νομού Δράμας. Αφορά τους μηχανικούς της Δράμας. Το θέμα είναι ότι εμείς κάναμε τις συναντήσεις μας στο φως. Όταν συναντηθήκαμε με την ΟΡ.ΜΗ. κάναμε γνωστή τη συνάντηση. Τόσο στους Μηχανικούς Δράμας όσο και στις υπόλοιπες παρατάξεις. Δεν το κάναμε κρυφά. Το ίδιο έγινε και όταν πήγαμε στη Δράμα. Υπήρχε και γι’ αυτό ενημέρωση σε όλες τις παρατάξεις. Κινηθήκαμε οπότε με συγκεκριμένο πλαίσιο και με συγκεκριμένη στόχευση για να είμαστε όλοι μέσα στη νέα διοίκηση. Περιμέναμε όπως μας είπαν να το συζητήσουνε εσωτερικά και να μας απαντήσουν επί της πρόταση μας αυτής. Προκειμένου να κάνουμε δεύτερη συνάντηση και να δούμε τελικά αν μπορούμε όλοι μαζί. Αν δεν μπορούμε όλοι μαζί, να πάμε σε συζητήσεις για διμερείς συνεργασίες. Αυτές οι συναντήσεις για τις διμερείς συνεργασίες δεν έγιναν ποτέ. Δεν μας απάντησαν. Δεν υπήρχε απάντηση ούτε καν αρνητική. Ζήτησαν χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση. Η απάντηση λοιπόν δεν ήρθε ποτέ. Όταν επιχείρησα και εγώ προσωπικά να έρθω σε επαφή με τον επικεφαλής της παράταξης ΟΡ.ΜΗ. τρεις φορές στο διάστημα αμέσως μετά τις συναντήσεις με τη Δράμα, απέφυγε να έρθουμε σε επικοινωνία. Εκεί αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ερ: Από ηθικής πλευράς πιστεύετε ότι έγινε κάτι λάθος από την ΟΡ.ΜΗ;

Απ: Πρέπει εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά (και όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά) να φροντίζουμε με τη συμπεριφορά μας, να μην ενθαρρύνουμε προσπάθειες που γίνονται για να περιχαρακώνονται οι νομοί και να δημιουργούμε μια αντιπαλότητα μεταξύ των δυο Νομών Καβάλας και Δράμας. Είναι κάτι που το  έχουμε συζητήσει στο παρελθόν. Είναι ένα δεδομένο το οποίο σαν διοίκηση προσπαθήσαμε να το απαλύνουμε. Να πάμε δηλαδή σε μια κοινή πορεία οι δυο Νομοί. Εδώ έχουμε το εξής δεδομένο: Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας η οποία είναι ένα όργανο στα όρια του νομού Δράμας, έχει μια ιστορία δύσκολη. Η παράταξη αυτή που κατεβαίνει στη Δράμα και ονομάζεται «Μηχανικοί Δράμας» στις τελευταίες εκλογές πήρε 60% στη Δράμα. Δεν πήρε 100%. Η Δ.Κ.Μ. πήρε 35% στη Δράμα. Εμείς προτείναμε να έχουμε αναλογική εκπροσώπηση στην επιτροπή της Δράμας. Το 60% στα 4 χρόνια, δίνει 2,5 χρόνια. Οι Μηχανικοί Δράμας ζητούνε 4 χρόνια προεδρίας στα 4 χρόνια διοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας! Με λίγα λόγια το 35% που υπάρχει εκεί, ήθελαν να αγνοηθεί πλήρως. Αυτό δεν είναι αναλογικότητα. Δεν δέχθηκαν να μιλήσουμε και δεν έχω πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμφωνήθηκε (με την παράταξη ΟΡ.ΜΗ ως προς το προεδρείο της επιτροπής Δράμας). Αν όντως δόθηκαν αυτά τα 4 χρόνια, θα αποδειχθεί στην πορεία. Τώρα δεν το ξέρουμε. Εμείς αυτό το πράγμα δε θα το κάναμε γιατί δεν έχει να κάνει με την αναλογικότητα. Δεν μπορεί μια παράταξη στα όρια του νομού Δράμας να μη δίνει, να μην δέχεται αναλογικά την εκπροσώπηση στο προεδρείο της επιτροπής Δράμας και μετά να έρχεται να ζητά την αναλογικότητα στη διοικούσα του τμήματος. Είναι δυο μέτρα και δυο σταθμά. Δεν μπορεί το Τεχνικό Επιμελητήριο να διοικείται με αυτό τον τρόπο. Εμείς θέλαμε όλους μαζί στη διοίκηση. Είναι πολλά τα ζητήματα που έχουμε να διαπραγματευθούμε. Το ΤΕΕ δεν είναι ένας απρόσωπος φορέας, είμαστε όλοι εμείς οι μηχανικοί. Το στοίχημα είναι να είμαστε όσο το δυνατό περισσότεροι. Η πρόκληση είναι να είναι όλες οι παρατάξεις στη διοίκηση και να αναλάβουν ευθύνη και επομένως να σταματήσει όλη αυτή η κριτική απέξω. Ειδικά για τους Δραμινούς να σταματήσουν να είναι κλεισμένοι στον μικρόκοσμο τους.

Διαβάστε επίσης