Dark Mode Light Mode
ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΗ…ΤΙΜΗ!
Απουσία γιατρών και από τα Περιφερειακά ιατρεία του Ν. Καβάλας
«Υπάρχει ενότητα και όχι απογοήτευση στο ΠΑΣΟΚ»

Απουσία γιατρών και από τα Περιφερειακά ιατρεία του Ν. Καβάλας

Κοντά σε όλα τα άλλα θέματα της τοπικής επικαιρότητας, ο Φαρμακευτικός σύλλογος Καβάλας αναδεικνύει ένα ακόμη. Την έλλειψη των γιατρών από τα αγροτικά- περιφερειακά ιατρεία του Νομού.

Γεγονός που έχει τις συνέπειες του ως προς τους κατοίκους των χωριών, τις συνταγές που δεν γράφονται στην ώρα τους. Μιλήσαμε με την πρόεδρο του συλλόγου Σίσυ Ρακιτζή.

Η συνέντευξη

Ερ: Ας μιλήσουμε για την έλλειψη των αγροτικών ιατρών στα περιφερειακά ιατρεία του Ν. Καβάλας.

Απ: Είναι η δεύτερη φορά που το πρόβλημα το επαναφέρουμε στην επικαιρότητα, ζητώντας τη λύση του από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ. Προ τριετίας και όταν είχαμε ζητήσει να βελτιωθούν οι προσελεύσεις των γιατρών στα αγροτικά- περιφερειακά ιατρεία, η 4η ΥΠΕ είχε στείλει ορισμένους νέους γιατρούς. Σε σχέση με την τωρινή κατάσταση, και μετά από επικοινωνία που είχαμε με τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης-Ελευθερούπολης, οι διευθυντές των οποίων μας εξήγησαν πως καθημερινά ένας γιατρός αναλαμβάνει τρία χωριά! Οπότε καταλαβαίνετε πως ενώ οι εν λόγω γιατροί θα έπρεπε να εξυπηρετούν τον κόσμο δύο φορές τη βδομάδα (σε κάθε χωριό), το κάνουν μια φορά ανά τρεις εβδομάδες! Γεγονός που δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα στη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς οι φαρμακοποιοί είτε δεν έχουν τα φάρμακα, είτε δε γνωρίζουν πότε αυτά πρέπει να συνταγογραφηθούν. Με αποτέλεσμα τα χάπια να τελειώνουν και κανείς από τους εμπλεκόμενους να μην είναι ικανοποιημένος…

Ερ: Ο φαρμακοποιός δε λέει «όχι» στον ασθενή, όμως επειδή ο γιατρός δεν επισκέπτεται συχνά αυτές τις περιοχές, ο ασθενής δε λαμβάνει έγκαιρα τις συνταγές του. Μπέρδεμα…

Απ: Ακριβώς! Οι γιατροί αυτοί –επίσης- μαθαίνουμε ότι καλύπτουν κενές θέσεις και ανάγκες στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Άρα και σε αυτήν την περίπτωση απουσιάζουν από τις υποχρεώσεις τους στα περιφερειακά ιατρεία. Πέντε λοιπόν οι εφημερίες τους στη Ξάνθη, με ισάριθμες μέρες ξεκούρασης, απομένουν το πολύ 5 ημέρες για να εξυπηρετήσουν πάνω από διπλάσια χωριά!

Προηγούμενο άρθρο

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΗ…ΤΙΜΗ!

Επόμενο άρθρο

«Υπάρχει ενότητα και όχι απογοήτευση στο ΠΑΣΟΚ»