Dark Mode Light Mode

Αρχή έτους με εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Οι εσωκομματικές διαδικασίες εν όψει του συνεδρίου του κόμματος προετοιμάζονται και στο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Θα εκλεγεί νέα Νομαρχιακή. Νέες δημοτικές οργανώσεις αλλά και εκπρόσωποι στο συνέδριο. Όλα αυτά θα προγραμματιστούν να γίνουν άμεσα, πριν φυσικά το συνέδριο στο τέλος Φεβρουαρίου. Ενδιαφέρουσα είναι η συνέντευξη του γραμματέα της Νομαρχιακής κ. Κώστα Μορφίδη.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι οδηγίες πήρατε από την κεντρική διοίκηση του κόμματος και τι θα κάνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας με το νέο έτος;

Απ: Με το νέο έτος μπαίνουμε στην τροχιά του συνεδρίου μας, το οποίο έχει αποφασιστεί να γίνει 23-24-25 του Φλεβάρη. Θα ξεκινήσουμε στις 13 με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα αποφασίσει το κείμενο των θέσεων το οποίο θα συζητηθεί στο συνέδριο. Από εκεί και πέρα ξεκινάνε οι συνελεύσεις των οργανώσεων για να συζητηθούν οι θέσεις μας. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου πρέπει να έχουμε κάνει όλες τις συνελεύσεις μας και να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους. Μαζί με τους αντιπροσώπους στο συνέδριο θα εκλέξουμε και τα νέα μας όργανα δηλαδή τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και τις δημοτικές οργανώσεις. Αυτό είναι το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας. Σίγουρα θα έχουμε μια ή δυο πολιτικές εκδηλώσεις στην Καβάλα. Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάποιο Περιφερειακό Συνέδριο ούτε στην Καβάλα, ούτε σε κάποια άλλη πόλη της Περιφέρειας μας.

Ερ: Πως ήταν τα πράγματα στις γιορτές, τόσο στην Καβάλα όσο και Πανελλαδικά;  Η οικονομία, η ακρίβεια, τα εσωτερικά θέμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Απ: Το σημαντικότερο ήταν η έντονη ακρίβεια που όλοι βιώσαμε τις μέρες αυτές πηγαίνοντας να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αναγκαστικά κάναμε περικοπές. Αυτό είναι δεδομένο για όλους. Επίσης μας ταλαιπώρησαν όλους αυτό τον καιρό, οι λοιμώξεις, η γρίπη και ο Covid. Γενικά υπάρχει ένα μούδιασμα στην Ελληνική κοινωνία. Υπάρχουν προβλήματα όπως η ακρίβεια, η στέγη κτλ. Στα οποία δε δίνει λύσεις η κυβέρνηση. Είδαμε τις αλλαγές που έκανε ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση και αφορούν περισσότερο την ασφάλεια αλλά όχι αλλαγές που αφορούν τη ακρίβεια. Τα κέρδη είναι πολλαπλάσια των προστίμων που επιβάλλονται. Δεν νομίζω ότι τα πρόστιμα που βάζει η κυβέρνηση έχουν αλλάξει κάτι σε μεγάλο βαθμό. Άλλαξαν οι τιμές; Μάλλον όχι. Οι τιμές παραμένουν  σε υψηλό βαθμό.  Δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να είναι από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη.

Ερ: Βλέπετε όμως τα αποτελέσματα των  δημοσκοπήσεων, εκτός αν γίνονται λάθη στις δημοσκοπήσεις.

Απ:  Φυσικά τα βλέπουμε και τα διαβάζουμε. Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί ως κανονικότητα να είναι η τιμή του βρεφικού γάλακτος 200% πάνω από τη Σουηδία. Η Κυβέρνηση επαναλαμβάνει συνέχεια ότι είναι εισαγόμενη η κρίση. Εντάξει η Σουηδία δεν έχει εισαγόμενη κρίση; Εμείς έχουμε κάποιο πρόβλημα. Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν έχει κάνει τίποτα σε σχέση για την ακρίβεια.

Ερ: Η κυβέρνηση λέει ότι κάνει χιλιάδες ελέγχους.

Απ: Που τους είδαν; Τι αποτέλεσμα έχουν αυτοί οι έλεγχοι; Δεν έχει λύσει κανένα πρόβλημα η κυβέρνηση.

Ερ: Τα εσωτερικά σας, τι γίνεται κ. Μορφίδη;

Απ: Τα εσωτερικά μας έχει ηρεμήσει η κατάσταση. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην εσωστρέφεια. Νομίζω ότι ήδη το έχουμε βάλει και από εδώ και πέρα θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα που έχει η κοινωνία , κυρίως μέσα από το συνέδριο που είναι η κορυφαία διαδικασία για κάθε κόμμα. Να μπορέσουμε να κάνουμε προτάσεις και να βρούμε τις λύσεις που θέλει ο Ελληνικός λαός από μας. Νομίζω ότι οι Ευρωεκλογές κυρίως είναι το σημείο αυτό  που θα κρίνουμε την πολιτική κατάσταση της χώρας μας. Θα έχουμε μια στάνταρ δημοσκόπηση εκεί. Θα κριθούν εκεί οι πολιτικές αποφάσεις που έχουν παρθεί το τελευταίο διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο

Δράση καθαριότητας από τον Σταύρο Εμμανουηλίδη

Επόμενο άρθρο

Μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό