Dark Mode Light Mode

Άρχισαν τα έκτακτα δρομολόγια προς τα νησιά του Β. Αιγαίου

Το πλοίο «Πελαγίτης» επανήλθε χθες στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας σε ένα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο για τη μεταφορά μόνο φορτηγών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση της πλοιοκτήτριας εταιρίας είναι αυτά τα δρομολόγια να γίνονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Όλα από την Καβάλα, με προορισμό τα νησιά Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος. Μεταφέρονται καρότσες που δεν εξυπηρετούνται από τα τακτικά δρομολόγια. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι 100 ανά δρομολόγιο. Αν η Καβάλα διέθετε και το δρομολόγιο του Σαββάτου (για τη Χειμερινή περίοδο), δεν θα χρειάζονταν κανένα έκτακτο.

Δεδομένου του ότι μεταφέρθηκε και για φέτος στη Θεσσαλονίκη, τα επιπλέον των τακτικών δρομολογίων ξαναρχίζουν. Ρόλο φυσικά παίζει και η λήξη της Καλοκαιρινής περιόδου. Ενδιαφέρον ίσως υπάρξει κι από άλλη εταιρία.

Για το λιμάνι της Καβάλας τα έκτακτα δρομολόγια μόνο για φορτηγά ίσως και να φαίνονται ασήμαντα. Ισχύει το αντίθετο. Ο ανταγωνισμός, οι πιέσεις ακόμη και οι επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές δεν επηρεάζουν το πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ακτοπλοΐα στο Βόρειο Αιγαίο. Όλες τις εποχές του χρόνου.

Προηγούμενο άρθρο

Η Καβάλα υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τα Ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού (φωτογραφίες-videos)

Επόμενο άρθρο

Το σωματείο Ωρολογοποιών και Χρυσοχόων ευχαριστεί