• 26 Ιουνίου 2024,

Άρχισε το έργο στον κοιτώνα των αξιωματικών

 Άρχισε το έργο στον κοιτώνα των αξιωματικών

Στις 8.30 χθες το πρωί συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Τόσο στα θέματα της ημερήσιας διάταξης όσο και στα εκτός ημερήσιας διάταξης δεν υπήρχε κάτι σχετικό με το έργο στον κοιτώνα των αξιωματικών (Φρούριο).

Μετά τις δύο πρώτες αποφάσεις που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή, οι διαδικασίες εξελίσσονται και η ουσία επίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση όχι μόνο επέλεξε την εταιρία με την οποία θα συνεργαστεί αλλά εκπρόσωποι της εταιρίας εργάζονται ήδη στον κοιτώνα των αξιωματικών.

Δουλεύουν μέσα στο κτίριο όπου γίνονται οι πρώτες παρεμβάσεις. Αργότερα, μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα, τα έργα θα φανούν. Υπό την έννοια ότι θα γίνουν και εξωτερικά. Στο σημείο όπου κατέρρευσε μέρος του τοίχους. Τα δεδομένα στο μεταξύ δεν έχουν αλλάξει.

Γίνεται πιο προσεκτική έρευνα στο τι μπορεί να προκάλεσε τη ρωγμή, στη συνέχεια την κατάρρευση. Γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί το θέμα που ανέκυψε. Ο Δήμος Καβάλας ενεργεί γρήγορα όπως είχε υποσχεθεί ότι σημειώθηκε η κατάρρευση.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής χθες το πρωί εγκρίθηκε το δεύτερο πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Γυμνασίου Λυκείου των Κρηνίδων. Η διαδικασία εξελίσσεται όπως πάντα. Κι έχει μέλλον μπροστά της. Στην καλύτερη των περιπτώσεων το έργο θα αρχίσει τον Σεπτέμβρη.

Για αυτόν τον λόγο ο κ. Καλανταρίδης στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ενημέρωσε τη διοίκηση του Δήμου για την αύξηση του αριθμού των μαθητών του σχολείου. Κατά τον κ. Καλανταρίδη η αύξηση ήταν μη αναμενόμενη και φυσικά ευχάριστη ως γεγονός. Δημιουργεί όμως επιπλέον υποχρέωση για το διάστημα που το σχολείο θα λειτουργεί αλλού.

Όπως είπε ο κ. Καλανταρίδης και κατά τους υπολογισμούς των εκπροσώπων του σχολείου, λόγω της αύξησης των μαθητών (προέκυψε από την έως τώρα διαδικασία των εγγραφών κτλ) θα χρειαστεί τον Σεπτέμβρη μία επιπλέον αίθουσα. Η οποία πρέπει να βρεθεί από το Δήμο Καβάλας. Υπολογίζεται ότι το σχολείο ή μάλλον τα σχολεία θα λειτουργούν αλλού (λόγω του έργου) για μία ή και δύο σχολικές χρονιές.

Διαβάστε επίσης